САЩ наложиха санкции на иранския министър на информацията Мохамад Джавад

...
САЩ наложиха санкции на иранския министър на информацията Мохамад Джавад
Коментари Харесай

САЩ санкционираха иранския министър на информацията заради спирането на интернет

САЩ постановиха наказания на иранския министър на информацията Мохамад Джавад Азари Джахруми поради ролята му в налагането на "широкомащабна цензура върху интернет ", съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Визира се 5-дневното блокиране на интернет в цялостен Иран за да бъдат усмирени всеобщите митинги против внезапния скок на цените на горивата в страната. Санкциите плануват блокиране на всяка благосъстоятелност на иранския министър, намираща се под американска пълномощия, се споделя в известието на финансовото министерство на Съединени американски щати. Спирането на интернет достъпа, чиято постепенна анулация е почнала през вчерашния ден съгласно иранските управляващи, имаше за цел да не разрешава на протестиращите да качват видеоматериали за своите акции в обществените мрежи и да събират поддръжка, а също да получават достоверна информация за мащабите на демонстрациите.

Иранският Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война разгласи, че е комплициран завършек на митингите

Високопоставеният ирански свещеник аятолах Ахмад Хатами сподели през днешния ден по време на петъчните молебствия в Техеран, че част от водачите на митингите от последните дни заслужават смъртни присъди, съобщи ДПА.
Някои от най-бурно протестиращите са нападали джамии и други ислямски институции, означи той.

Според правозащитната организация Амнести интернешънъл, също представена от ДПА, в конфликтите със силите за сигурност през последните дни в Иран са починали 106 стачкуващи. Протестите са обхванали 21 общини.
Според иранските управляващи обаче тези данни са изфабрикувани и починалите са единствено девет, а над 1000 индивида са задържани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР