САЩ наложиха санкции на девет души, свързани с върховния лидер

...
САЩ наложиха санкции на девет души, свързани с върховния лидер
Коментари Харесай

САЩ санкционират 9 души и структура, свързани с върховния лидер на Иран

САЩ постановиха наказания на девет души, свързани с висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей, в това число на началника на канцеларията му, на един от синовете му и на оглавяващия иранското правораздаване. Обект на наказания става и генералният щаб на иранските въоръжени сили. Това заяви през днешния ден американското финансово министерство, представено от Ройтерс.

"Днес министерството на финансите на Съединени американски щати постанова наказания на публични лица, които заемат неизборни длъжности в обкръжението на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей и организират неговата дестабилизираща политика ", съобщи финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин.

"Лицата са свързани с необятен набор от зловредни дейности на режима, в това число бомбените атентати против казармите на американските морски пехотинци в Бейрут през 1983 година и против Съвместната аржентинско-израелска асоциация през 1994 година, както и с изтезания, убийства без съд и присъда и репресии против цивилни ", добавя той.

Сред глобените от Съединени американски щати физически лица са началникът на канцеларията на Хаменей Мохамад Мохамади Голпаегани, както и Вахид Хаганиан, определян съгласно министерството като "дясната ръка на висшия водач ".
Ебрахим Раиси, назначен през март тази година от Хаменей отпред на иранското правораздаване, и Моджтаба Хаменей, вторият наследник на Хаменей, също са глобени, съобщи финансовото ведомство във Вашингтон.

С въведените ограничения се блокират всевъзможни активи под американска пълномощия на глобените лица и се не разрешава на всички физически и юридически лица в Съединени американски щати да имат настоятелен връзки с тях.

Санкциите биват наложени на днешния ден, на който се навършват 40 години от заложническата рецесия в американското посолство в Техеран, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР