САЩ наложиха санкции на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA,

...
САЩ наложиха санкции на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA,
Коментари Харесай

Венецуела под US финансова блокада

САЩ постановиха наказания на държавната петролна компания на Венецуела PDVSA, лишавайки страната от основни доходи, съобщи Би Би Си.

“Продължаваме да разкриваме корупцията на Николас Мадуро и неговите доближени и нашите дейности значат, че те повече няма да могат да си присвояват активи на венецуелския народ ”, съобщи на конференция в Белия дом съветникът по националната сигурност Джон Болтън. И изясни, че със глобите се блокират активи на PDVSA за 7 милиарда $, “плюс над 11 милиарда $ от експорт на нефт в течение на идната една година ”.

PDVSA е на процедура единственият източник на доходи за бюджета на Венецуела и обезпечава 95% от валутните доходи в страната. 41% от износа на компанията е за Съединени американски щати.

Русия счита глобите против PDVSA за противозаконна, “с нищо неприкрита интервенция ”, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. А външният министър Сергей Лавров уточни, че “Вашингтон и най-близките му съдружници намерено са поели курс към събаряне на законните управляващи в Каракас ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР