САЩ наложиха нов кръг от санкции срещу над 1000 души

...
САЩ наложиха нов кръг от санкции срещу над 1000 души
Коментари Харесай

САЩ санкционираха над 1000 души и фирми, свързани с руското нахлуване

САЩ постановиха нов кръг от наказания против над 1000 души и юридически лица, свързани с Русия, след като Владимир Путин подписа декрета за анексирането на окупирани райони на Украйна.

Сред тях личат имената на шефката на централната банка Елвира Набюлина, 169 членове на Съвета на федерацията, 109 представители на Държавната дума и фамилиите на членове на Съвета за национална сигурност. Причината - " подкрепили са подправените съветски референдуми и опити да се анексира суверенна украинска територия ".

Санкционирани са зам.-премиерът Александър Новак и семействата на министър-председателя Михаил Мишустин и военния министър Сергей Шойгу.

От фирмите под прицела на Вашингтон попадат 14 компании, " подкрепящи военните вериги за доставки на Русия ", 57 формирания в Русия и Крим, които Америка упреква, че поддържат " бруталното съветско нахлуване на Украйна ".

" Ние няма да стоим безучастно, до момента в който Путин лъжливо се пробва да анексира елементи от Украйна ", разгласи министърката на финансите Джанет Йелън. " Министерството на финансите и държавното управление на Съединени американски щати подхващат широкообхватни дейности през днешния ден, с цел да отслабят в допълнение към този момент деградиралия военно-промишлен комплекс на Русия и да подкопаят способността му да води своята противозаконна война ".

Малко след изказването на Йелън известие дойде и от Държавния департамент. Антъни Блинкен разгласи визови ограничавания за над 900 човеци от Русия, Беларус и " съветски проксита ", които " нарушават суверенитета, териториалната целокупност и политическата самостоятелност на Украйна ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР