САЩ можеха да спасят живот, ако бяха въвели мерки за

...
САЩ можеха да спасят живот, ако бяха въвели мерки за
Коментари Харесай

Д-р Фаучи: САЩ можеха да спасят живот с по-ранни действия

Съединени американски щати " можеха да спасят живот ", в случай че бяха въвели ограничения за прекъсване на Covid-19 по-рано , твърди върховен здравен чиновник, представен от БиБиСи.

" Ако бяхме през цялото време да изключим всичко, може би беше малко по-различно ", сподели доктор Антъни Фаучи пред СиЕнЕн. Но той сподели, че вземането на това решение е било комплицирано. Съединени американски щати имат над 555 000 случаи на вируси и 22 000 смъртни случая, най-вече в Ню Йорк .

Д-р Фаучи също по този начин допусна, че елементи от Съединени американски щати могат да стартират да се връщат към нормалност още през май . На 16 март администрацията на Тръмп издаде насоки за обществено разграничаване, които от този момент не престават до април.

На въпрос за информация на " Ню Йорк таймс ", че д- р Фаучи и други чиновници са предложили нападателно намаляване в края на февруари , той изясни, че здравните чиновници могат да дават рекомендации единствено от " чиста здравна позиция ".

" Често рекомендацията се приема. Понякога не. Но е това, което е, в този момент сме там, където сме . "

Д-р Фаучи, който води отговора на Съединени американски щати на ковид , добави, че " никой няма да отхвърли ", че разумно по-ранното намаляване може да избави живот а. Но той сподели, че " това, което влиза в тези решения, е комплицирано ".
 Нови над 27 000 инфектирани за 24 часа в Съединени американски щати
Нови над 27 000 инфектирани за 24 часа в Съединени американски щати

Критики към администрацията на Тръмп

On #CNNSOTU Dr. Anthony Fauci tells @jaketapper that he "can't guarantee " there will be safe in-person voting in Novemberhttps://t.co/8E5N9xgGp8
— State of the Union (@CNNSotu) April 12, 2020
Лекарят също по този начин призна, че доста фактори са свързани с актуалната обстановка в Съединени американски щати, като да вземем за пример размерът и хетерогенността на нацията , а освен по-късен старт на смекчаването.

Но той също по този начин сподели, че елементи от нацията може да съумеят да стартират постепенно връщане към нормалността " най-малко по някакъв метод, може би идващия месец ".

" Това ще зависи от това къде се намирате в страната, естеството на болестта , която към този момент е претърпяна и опасността от зараза, която може да не е настъпила. " Той се надява, че президентските избори в Съединени американски щати, планувани за 3 ноември, ще продължат - в случай че нацията предприеме обмислен метод към намаляването на рестриктивните мерки.

По време на брифинг по-късно в неделя губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че желае щатът му, който е център на огнището в Съединени американски щати, да се отвори " допустимо най-скоро ".

Но губернаторът бе внимателен , като съобщи, че би трябвало да има съгласуван метод сред прилежащите щати , повече наличия за тестване и в допълнение федерално финансиране . Куомо също бе песимистичен към всяко прогнозиране , казвайки: " Всяка осведомена прогноза от специалисти, апропо, не се оказа вярна . "

" Казах от първия ден - всички тези прогнози, че ще отворим бизнеса през май , направете това през май, направете това през юни - мисля, че всичко това е прибързано . Не мисля, че някой може да вземе осведомено вярно решение в този момент. "

Ню Йорк удостовери над 174 000 случая на Covid-19 и 9 985 смъртни случая . Куомо съобщи, че броят на смъртните случаи се стабилизира, въпреки и със " извънредно висок % " - 758 души са изгубили живота си през последните 24 часа.
 Съединени американски щати оглави черната ранглиста - към този момент е с най-вече жертви на ковид
Съединени американски щати оглави черната ранглиста - към този момент е с най-вече жертви на ковид

Смъртните случаи в страната към този момент са над 20 200

Белият дом продължава да желае да облекчи насоките за обществено разграничаване и 1 май е целевата дата съгласно комисаря на организацията по храните и медикаментите доктор Стивън Хан. Д-р Хан разяснява пред ЕйБиСи в неделя, " виждаме светлина в края на тунела . "

Решението за смяна на рестриктивните мерки в последна сметка ще се управлява от съображения за сигурност и богатство, добави той.

Експертите, в това число доктор Хан, споделят, че увеличението на тестването ще е от основно значение за отварянето на страната , макар че Тръмп сведе до най-малко потребността от необятно тестване.

Куомо и губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи приканиха за още проби , с цел да изпреварват вируса. Куомо разгласи изпълнителна заповед, призоваваща за повече проби на антитела , с цел да се дефинира, кой може да има имунитет за Covid-19 и може да се върне на работа .

Въпросите по кое време Съединени американски щати могат да отслабят напъните си за преодоляване се появяват, до момента в който всеки щат продължава да се борят с разпространяването на вируса .

Заместник-прессекретарят на Белия дом Джъд Дир разгласи, че президентът Доналд Тръмп е издал огромна декларация за бедствия за Уайоминг в събота, което значи, че всички 50 щата са с такава заявления за първи път в историята .

For the first time in US history, every state is under a disaster declaration simultaneously https://t.co/ujEtoAzNqv pic.twitter.com/8cqRRa7DRd
— CNN Politics (@CNNPolitics) April 13, 2020  Американски организации връщат филантропична помощ към Съединени американски щати
Американски организации връщат филантропична помощ към Съединени американски щати

Не могат да разчитат на федералното държавно управление и насочват напъните си към дома
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР