САЩ може да се изтеглят от Йемен, но ще продължат

...
САЩ може да се изтеглят от Йемен, но ще продължат
Коментари Харесай

Висш военен: САЩ ще продължат борбата с Ислямска държава

Съединени американски щати може да се изтеглят от Йемен, само че ще продължат да се борят с Ислямската страна (ДАЕШ) и да оказват поддръжка на обединението, ръководена от Саудитска Арабия, с цел да да минимизират риска от цивилни жертви, заяви Агенция Франс Прес.
 Последни издихания на „ Ислямска държава” в Източна Сирия
Последни издихания на „ Ислямска страна ” в Източна Сирия

Те се пробват да защитят последния си квадратен километър територия

Агенцията се базира на военачалник Дейвид С. Хил. Той уточни Централното командване на Съединени американски щати остава фокусирано върху битката с ДАЕШ в Близкия изток. " Смятам, че физическият завършек на халифата не значи завършек на Ислямска страна. Ще продължим да работим в тясно съдействие с нашите сътрудници от целия район, с цел да създадем тъкмо това ", сподели американският военачалник.
 18 000 джихадисти от „ Ислямска държава” работят в Сирия и Ирак
18 000 джихадисти от „ Ислямска страна ” работят в Сирия и Ирак

Сред джихадистите има 3000 задгранични терористи

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи по-рано, че Съединени американски щати ще се изтеглят от Сирия, където ислямистите са разрушени и Хил удостовери, че Съединени американски щати " организират евакуиране от Сирия ", само че добави, че Съединени американски щати ще продължат да се борят против Ислямска страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР