САЩ може да прехвърлят още 2000 американски военни в Полша.

...
САЩ може да прехвърлят още 2000 американски военни в Полша.
Коментари Харесай

САЩ може да разположат още 2000 военни в Полша

САЩ може да трансферират още 2000 американски военни в Полша. Това разгласи президентът Доналд Тръмп на взаимна конференция в Белия дом с полския държавен глава Анджей Дуда.

Съединени американски щати и Полша подписаха взаимна декларация, с която удостоверяват съдействието си в областта на защитата.

" Както ясно се споделя в декларацията, Съединени американски щати и Полша са свързани не със стратегическо партньорство, а с дълбоки общи полезности и доста мощно другарство. " - съобщи Тръмп на конференцията.

Той добави, че обмисля прекачване на американски военни от Германия в Полша и като цяло увеличение на контингента. Може би в Полша ще бъдат дислоцирани още 2000 американци, само че окончателното решение към момента не е взето.

Към момента в Германия са ситуирани 52 хиляди американски бойци и офицери, разясни Тръмп. По думите му, Германия не извършва уговорките си в границите на НАТО във връзка с разноските за защита.

" Германия харчи един % (от бюджета си - б. р.), а би трябвало да са два ", означи той.

В Полша в този момент са ситуирани 4000 американски военни. Правителството във Варшава неведнъж упорства за увеличение на американското военно наличие като отбрана против агресивното държание на Русия, припомня Дойче веле. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР