САЩ може да изпаднат в риск от неплатежоспособност още в

...
САЩ може да изпаднат в риск от неплатежоспособност още в
Коментари Харесай

САЩ може да изпаднат в риск от неплатежоспособност още на 1 юни

Съединени американски щати може да изпаднат в риск от несъстоятелност още при започване на юни, съобщи Джанет Йелън в писмо до ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, защото политиците се борят за повишение на лимита на заемите, а републиканците упорстват за редуциране на разноските, съобщи Агенция Франс Прес.


" Най-добрата ни оценка е, че няма да сме в положение да продължим да изпълняваме всички отговорности на държавното управление до началото на юни и евентуално още на 1 юни, в случай че Конгресът не увеличи или не спре лимита на дълга преди този момент ", съобщи Йелън.

Миналата седмица ръководената от републиканците Камара на представителите гласоподава за повдигане на лимита на държавните заеми, само че единствено с фрапантни съкращения, защото се пробва да се пребори с президента демократ Джо Байдън за несъразмерните съгласно тях разноски.

Байдън обаче отхвърли да се съгласи на съкращения на разноските, с цел да се усили горната граница на дълга.

Макар че през януари Съединени американски щати доближиха лимита си за заеми от 31,4 трилиона $, Министерството на финансите предприе изключителни ограничения, които му разрешават да продължи да финансира активността на държавното управление.

Ако таванът на дълга не бъде нараснал или спрян от Конгреса преди изчерпването на актуалните принадлежности, държавното управление рискува да не извърши отговорностите си за заплащане, което ще има дълбоки последствия за стопанската система.

" Предвид актуалните прогнози е неотложно Конгресът да работи допустимо най-скоро, с цел да усили или суспендира лимита на дълга по метод, който да обезпечи по-дългосрочна сигурност, че държавното управление ще продължи да прави заплащанията си ", сподели тя.

В по-ранно писмо Йелън съобщи, че е малко евентуално паричните средства и изключителните ограничения да свършат преди началото на юни.


В актуализацията си тя съобщи, че последната оценка се основава на настоящите налични данни и означи, че действителната дата, на която Министерството на финансите ще изчерпи ограниченията си, може да бъде " няколко седмици по-късно " от оценката за началото на юни.

Значително по-голям риск

" Тъй като постъпленията от налози до април бяха по-малки, в сравнение с Бюджетната работа на Конгреса (CBO) очакваше през февруари, в този момент оценяваме, че съществува доста по-голям риск Министерството на финансите да изчерпи средствата си при започване на юни ", съобщи шефът на CBO Филип Суагел.

В по-ранен отчет CBO предвижда, че изключителните ограничения евентуално ще бъдат изчерпани сред юли и септември, макар че също призна несигурността в упованията си.

" На републиканците от Камарата на представителите им не им остава време да предотвратят икономическа злополука, която сами са си предизвикали ", съобщи Брендън Бойл, водещ демократ в бюджетната комисия на Камарата на представителите.

" Днешната актуализация от Министерството на финансите би трябвало да бъде сигнал за пробуждане на ръководителя Маккарти ", добави той и съобщи, че ръководителят е " изгубил задоволително време на Камарата на представителите ", с цел да успокои крайнодесните си съдружници.

Но републиканците от Камарата на представителите, в туитър след известието на Министерството на финансите, настояха за нуждата от " ограничение на разноските на Вашингтон ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР