САЩ могат да загубят своя добър съюзник, ако Вашингтон не

...
САЩ могат да загубят своя добър съюзник, ако Вашингтон не
Коментари Харесай

Ердоган заплаши САЩ със загубата на съюзник в лицето на Турция 0


Съединени американски щати могат да изгубят своя добър съдружник, в случай че Вашингтон не промени отношението си към Анкара. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по турската телевизия НТВ, представен от ТАСС.

" Ние не сме вързани за Съединени американски щати, те не би трябвало да не помнят, че в случай че не трансформират отношението си, ще изгубят мощен и откровен съдружник в лицето наТурция, " сподели Ердоган.  Така той разяснява изказванията на Вашингтон по отношение на случая на американския свещеник Андрю Брансън.

Тръмп заплаши Турция със " обилни наказания " поради продължителното задържане на американския свещеник Андрю Брансън, който е упрекван за връзки с ФЕТО.

Според турските управляващи Брансън, който оглавява дребна протестантска черква в Измир, и който беше един от първите наказани американци след опита за държавен прелом в Турция през 2016-а година, има връзки с групировката, която е обвинена в осъществяване на опита за прелом.

Говорителят на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че Съединени американски щати няма да наложи наказания против Турция, в случай че Брънсън бъде освободен. Тръмп съобщи, че чака пасторът да се завърне в Съединени американски щати и заплаши Турция със наказания, в случай че това не се случи. Подобна позиция изрази и вицепрезидентът Майкъл Пенс.

В същото време турският външен министър, по време на телефонен диалог с американския държавен секретар Майкъл Помпео в петък, съобщи, че Турция " няма да се поклони пред заканите на никого, а върховенството на закона се отнася за всички без изключение “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР