САЩ могат да вдигнат митата за стоки от Китай на

...
САЩ могат да вдигнат митата за стоки от Китай на
Коментари Харесай

Тръмп заплаши Китай с мита за стоки "за още $300 млрд."

САЩ могат да вдигнат митата за артикули от Китай на стойност още 300 милиарда $. Това съобщи през днешния ден президентът Доналд Тръмп, представен от " Ройтерс ".

Китай и Мексико обаче желаят да сключат съглашения по комерсиалните си разногласия със Съединени американски щати, добави той. Макар съгласно Тръмп договарянията с Китай да не престават, директни срещи не са провеждани от 10 май, когато той подвигна митата за китайски артикули за 200 милиарда д. до 25 %. Пекин отговори със съответни ограничения.

" По договарянията ни в Китай стават много забавни неща. Ще забележим какво ще стане... Мога да подвигна (мита) за още 300 милиарда д. и ще го направя в подобаващия миг ", съобщи американският президент, без да посочи кои артикули ще бъдат наранени. " Според мен обаче Китай желае да подписа договорка и мисля, че Мексико желае доста мощно да подписа договорка ", сподели Тръмп, преди да отлети от Ирландия за Франция, където през днешния ден ще бъде маркирана 75-ата годишнина от дебаркирането на съюзническите войски в Нормандия.

Китайското министерство на търговията уточни през днешния ден, че Пекин ще би трябвало да вземе нужните контрамерки, в случай че Вашингтон едностранно ускори комерсиалното напрежение.

Използването на " граничен напън " от Съединени американски щати е предизвикало съществени спънки в комерсиалните договаряния. Бъдещата посока на диалозите ще зависи напълно от Вашингтон, означи представителят на ведомството Гао Фън. Министерството добави, че скоро ще разгласява лист на " ненадеждни " задгранични компании, осведоми " Асошиейтед прес ".

Говорителят не уточни детайлности, само че означи, че никоя съответна компания или сфера не е взета на прицел. По думите му създаването на листата продължава. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР