САЩ конфискува близо 1 милион барела ирански петрол, предполагаемо предназначен за Китай

...
Правителството на САЩ конфискува близо 1 милион барела ирански суров
Коментари Харесай

Правителството на САЩ конфискува близо 1 милион барела ирански суров петрол, за който се твърди, че е предназначен за Китай, според наскоро разпечатани съдебни документи и изявление, публикувано от Министерството на правосъдието в петък.

„Това е първото в историята наказателно решение, включващо компания, която е нарушила санкциите, като е улеснила незаконната продажба и транспорт на ирански петрол“, според DOJ.

Корпусът на гвардейците на ислямската революция, определена от САЩ чуждестранна терористична организация, твърди, че е изпратила повече от 980 000 барела петрол, се казва в прессъобщението.

Министерството на правосъдието твърди, че „множество субекти, свързани с IRGC на Иран и IRGC-Qods Force“, са участвали в схемата за „прикриване на произхода на петрола“ и незаконната му продажба на Китай, според съдебните документи.

Съдебните документи също показват твърдения, че „печалбите от продажбите на петрол подкрепят пълния набор от злонамерени дейности на IRGC, включително разпространението на оръжия за масово унищожение и средствата за тяхното доставяне, подкрепа за тероризма и вътрешни и международни нарушения на човешките права“.

През април компанията, управляваща кораба, превозващ петрола, Empire Navigation, се призна за виновна в заговор за нарушаване на Закона за международните извънредни икономически правомощия. IRCG беше глобен с почти 2,5 милиона долара и беше осъден на три години корпоративна пробация. Корабът на компанията, Suez Rajan Limited, транспортира контрабандата до САЩ и „направи значителни разходи, свързани с пътуването на кораба до Съединените щати“, според DOJ.

CNN се свърза с Empire Navigation за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР