САЩ казват, че техните сили са нанесли удари в Ирак

...
САЩ казват, че техните сили са нанесли удари в Ирак
Коментари Харесай

САЩ нанасят удари по подкрепяните от Иран милиции в Ирак

САЩ споделят, че техните сили са нанесли удари в Ирак против три уреди, употребявани от подкрепяните от Иран милиции.

„ Пропорционалните “ удари бяха ориентирани към „ милиционната група Катаиб Хизбула и други свързани с Иран групи “, сподели министърът на защитата Лойд Остин.

Той сподели, че прецизните удари са " пряк отговор " на офанзиви против Съединени американски щати и съдружните съдружници в Ирак и Сирия.

Редица американски военни бяха ранени при ракетна офанзива против въздушна база в Западен Ирак предходната седмица.

Длъжностни лица споделиха, че са " подложени на обзор за травматични мозъчни пострадвания ".

Централното командване на американската войска (CentCom) сподели по това време, че подкрепяна от Иран милиция е атакувала военновъздушната база Ал Асад, в която са ситуирани американски войски, с балистични ракети и ракети.

Група, наричаща себе си Ислямска опозиция в Ирак, пое отговорност за тази офанзива.

Според основания в Съединени американски щати Вашингтонски институт за близкоизточна политика групата се е появила в края на 2023 година и се състои от няколко свързани с Иран въоръжени групи, настоящи в Ирак. Тя пое отговорност за други офанзиви против американските сили през последните седмици.

В изказване господин Остин похвали " професионализма " на американския боен личен състав при планирането и провеждането на последните удари в Ирак като част от напъните " за по-нататъшно разрушение и деградиране на ISIS [групата Ислямска държава] ".

Г-н Остин акцентира, че той и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън „ няма да се поколебаят да подхващат нужните дейности “, с цел да защитят американските ползи.

" Ние не се стремим да ескалираме спора в района. Ние сме изцяло подготвени да предприемем по-нататъшни ограничения, с цел да защитим нашите хора и нашите уреди. Ние призоваваме тези групи и техните ирански спонсори неотложно да прекратят тези офанзиви ", сподели той.

В настрана изказване CentCom сподели, че ударите са били осъществени в 00:15 локално време (21:15 GMT във вторник) в отговор на офанзивата - наред с други - против въздушната база Ал Асад в западен Ирак на 20 януари.

„ Тези удари бяха ориентирани към щаба на [Катаиб Хизбула], местата за предпазване и образование за ракети, ракети и благоприятни условия за еднопосочна офанзива на UAV “, сподели CentCom.

Американската войска не даде детайлности за това къде са ситуирани обектите на набелязаните милиции в Ирак.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР