САЩ казаха на Москва, че са готови да позволят на

...
САЩ казаха на Москва, че са готови да позволят на
Коментари Харесай

Разкриха ново ракетно предложение на САЩ към Русия

САЩ споделиха на Москва, че са подготвени да разрешат на съветските инспектори да ревизират отсъствието на крилати ракети " Томахоук " в обектите на НАТО в Румъния и Полша, в случай че Кремъл се съгласи да разреши на НАТО да инспектира места, където се намират съветски бордови управляеми оръжия, заяви Bloomberg, представена от rt.com.

Позовавайки се на анонимни източници, американското издание сподели, че Белият дом е споделил на Москва, че ще се радва да „ разиска даването на Русия метод да ревизира “, че базите за противоракетна защита на НАТО не са снабдени с нападателни оръжия.

Предложението идва, когато Москва и Вашингтон остават в невъзможност в договарянията за бъдещето на Европа. Миналата година Русия изпрати лист с претенции до Съединени американски щати, ориентирани към основаване на правно обвързващи гаранции, които да подобрят сигурността на страната. Много от предложенията на Москва, в това число възбрана на Украйна да се причисли към НАТО, се считат за „ нестартиращи “ от Съединени американски щати. И двете народи обаче се съгласиха да работят по взаимни съглашения по отношение на ракетите и прозрачността на придвижването на войските.

Според Bloomberg, предлагането на Белия дом да разреши на Русия да ревизира отсъствието на ракети Томахоук „ се цели да разсее опасенията на Москва “, че те могат да бъдат изстреляни през границата.

Сухопътната ракета „ Томахоук “ е снаряд за наземна офанзива с огромен обхват на дозвуков реактивен мотор, създаден от Съединени американски щати, сега на въоръжение в американските и английските въоръжени сили. Москва неведнъж е изразявала угриженост, че те могат да бъдат ситуирани в Европа, покрай съветската граница.

Това безпокойствие беше изразено и от президента Владимир Путин, който означи във вторник, че тези ракети могат да бъдат инсталирани на ракетни установки, които към този момент са ситуирани в бази на НАТО в Европа.

„ В Полша и Румъния има противоракетни установки. Там има пускови установки МК-41, на които можете да поставите Томахавци, което не е противоракетна защита, а нападателна оръжейна система, която може да покрие нашата територия на хиляди километри “, сподели той. — Това не е ли опасност за нас?

Миналата седмица Wall Street Journal заяви, че Полша би била подготвена да разреши на съветски инспектори да влязат в страната си, с цел да ревизират оборудванията за противовъздушна защита на Съединени американски щати. В подмяна Варшава желае на своите инспектори да бъде позволено да ревизират местонахождението на ракети в Калининград, съветски ексклав на Балтийско море, който граничи с Полша и Литва. Според Bloomberg Румъния също е предложила „ отворена покана “ на съветските публични лица да посетят нейното оборудване в НАТО, при изискване че Москва се съгласи да отговори със същото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР