САЩ като развита държава имат закона FARA (). Ние от

...
САЩ като развита държава имат закона FARA (). Ние от
Коментари Харесай

Каква е разликата между идеята за "чуждестранни агенти" в САЩ и в Русия

" Съединени американски щати като развита страна имат закона FARA (). Ние от " Възраждане " сме изработили неговия български аналог и ще го внесем в 48-то Народно заседание. " Това написа в четвъртък (6 октомври) в профила си във " Facebook " Костадин от конференция публицист от " Дневник " и нападна още " Капитал ", " Медиапул " и " Клуб З ".

Примерът му със Съединени американски щати наподобява неуместно в текст, който е гневно антиамерикански, ксенофобски и мощно подвеждащ. Защото на никое място Костадинов не изяснява какво е това FARA и употребява в действителност причините на Кремъл.
Казано нагледно, Костадинов популяризира на българите " Форд ", само че им продава " Москвич ", а крайният резултат може да се окаже милиционерски рейс за арестуване на инакомислещи.
Костадинов вмъква в тирадите си за слагане на клеймо върху избрани медии едни 0.1% закани, които четящите и слушащите го елементарно пропущат - че законът му щял да покрива и цялата " политическа, просветителна, медийна, даже правосъдна " сфери, както и " български институции ", които получавали финансиране от чужбина.
Реклама
Такъв е Законът за задграничните сътрудници, с който режимът на Владимир Путин преследва, глобява, уволнява и на процедура довежда медии и сдружения до самоликвидация или елементарните хора - да си затварят устата. Не единствено тъй като си разрешават да насочат разумни и законни въпроси и рецензии към властта и нейната агитация и идеология. А тъй като там всяко сходно деяние и полемика се считат за " политически " - термин, обозначаващ толкоз доста рискови съгласно властта неща, че в Русия го назовават " гумен ".

Законът се появи в Русия през 2012 година в отговор на всеобщите митинги от 2011-2012 година против грубото манипулиране на парламентарните избори и засягаше неправителствените организации. През 2017 година към него бяха добавени медии. През юни 2022 година обсегът бе уголемен на практика до всеки съветски и задграничен жител.
Колко медии бяха регистрирани като " задгранични сътрудници " от въвеждането на това предписание в закона през 2017 година до лятото на 2022 година Вече ясно се вижда, че предходната година е била извършена масирана подготовка за войната от 24 февруари 2022 година След това бяха премахнати и последните свободомислещи медии в страната. Реклама
Костадинов написа на 6 октомври: " В нашия законопроект е записано, че по този начин наречените медии финансирани от други страни, без значение кои би трябвало да бъдат обозначени като сътрудници на непознато въздействие ".

Да сте чували от " Възраждане ", че съгласно концепциите им би трябвало да се обозначат като " задгранични сътрудници " двете водещи частни тв групи в България? Или за Димитър Иванов и Светлана Шаренкова - ръководител на публицистичния съвет и издател на седмичника " Русия през днешния ден - Россия сегодня " (отличен персонално от Дмитрий Медведев през 2015 г.) и на " Китай през днешния ден ", публикуващо само текстове на държавната организация " Синхуа " и държавното Радио Китай за чужбина (сред тях няма да намерите нито един сериозен текст за управляващите в Москва или Пекин)?

Закон за лобисти, а не за шпиони

Има разлики сред американския и съветския закони за задграничните сътрудници и те са доста.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР