САЩ категорично осъждат ужасяващата атака на терористите от Хамас срещу

...
САЩ категорично осъждат ужасяващата атака на терористите от Хамас срещу
Коментари Харесай

Байдън е провел разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху

САЩ изрично осъждат ужасяващата офанзива на терористите от Хамас против Израел, съобщи американският президент Джо Байдън, представен от Ройтерс.

От изказване на Байдън, оповестено на уеб страницата на Белия дом, излиза наяве, че президентът на Съединени американски щати е провел телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и го е уверил в готовността на Вашингтон да окаже всякаква поддръжка на израелското държавно управление и на народа на Израел.

Освен това Джо Байдън прикани всички останали страни и организации, които са враждебно настроени против Израел, да не употребяват обстановката, основала се в резултат на офанзивата на Хамас. 

Подкрепата на моето държавно управление за сигурността на Израел е непоклатима и неизменима, акцентира Байдън, написа Стандарт. 

По-рано Белият дом заяви, че президентът Байдън е бил осведомен от съветниците си по въпросите на националната сигурност за " ужасните терористични офанзиви на Хамас " против Израел и че американският водач следи обстановката.

" Съединените щати изрично осъждат ужасните офанзиви на терористите от Хамас против Израел, които включват и набези против цивилни ", се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи, че ръководеното от него министерство ще подсигурява, че Израел разполага с всичко, от което има потребност, с цел да отвърне на терористичното нахлуване и с цел да " отбрани цивилните от сляпото принуждение и тероризма ". 

Канада също съобщи, че " изрично осъжда терористичната офанзива против Израел " и че " изцяло поддържа Израел и правото на Израел да се пази ", съобщи Франс прес, като се базира на канадския министър председател Джъстин Трюдо.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР