САЩ категорично осъждат ужасяващата атака на терористите от Хамас срещу

...
САЩ категорично осъждат ужасяващата атака на терористите от Хамас срещу
Коментари Харесай

Байдън: САЩ категорично осъждат ужасяващата атака на терористите от Хамас

САЩ изрично осъждат ужасяващата офанзива на терористите от Хамас против Израел, съобщи американският президент Джо Байдън, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
От изказване на Байдън, оповестено на уеб страницата на Белия дом, излиза наяве, че президентът на Съединени американски щати е провел телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и го е уверил в готовността на Вашингтон да окаже всякаква поддръжка на израелското държавно управление и на народа на Израел.

Джо Байдън прикани всички останали страни и организации, които са враждебно настроени против Израел, да не употребяват обстановката, основала се в резултат на офанзивата на Хамас.

Подкрепата на моето държавно управление за сигурността на Израел е непоклатима и неизменима, акцентира той.

По-рано Белият дом заяви, че президентът е бил осведомен от съветниците си по въпросите на националната сигурност за " ужасните терористични офанзиви на Хамас " против Израел и че американският водач следи обстановката.

" Съединените щати изрично осъждат ужасните офанзивите на терористите от Хамас против Израел, които включват и набези против цивилни ", се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън.

Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи, че ръководеното от него министерство ще подсигурява, че Израел разполага с всичко, от което има потребност, с цел да отвърне на терористичното нахлуване и с цел да " отбрани цивилните от сляпото принуждение и тероризма ".

Канада също съобщи, че " изрично осъжда терористичната офанзива против Израел " и че " изцяло поддържа Израел и правото на Израел да се пази ", съобщи Франс прес, като се базира на канадския министър председател Джъстин Трюдо.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР