САЩ изтеглят част от своя дипломатически персонал от Багдад и

...
САЩ изтеглят част от своя дипломатически персонал от Багдад и
Коментари Харесай

САЩ изтеглят дипломати от посолства и консулства в Ирак

Съединени американски щати изтеглят част от своя дипломатически личен състав от Багдад и консулствата в Ербил, оставят единствено тези, които са виновни за реагиране при незабавни случаи , оповестява уеб страницата на посолството.

Държавният департамент на Съединени американски щати разпореди напускането на американски държавни чиновници от Ирак, както в американското посолство в Багдад, по този начин и в американското консулство в Ербил, добавя посолството.

Според известието, естествените визови услуги ще бъдат краткотрайно прекратени . " Правителството на Съединени американски щати има лимитирани благоприятни условия за даване на незабавни услуги на жители на Съединени американски щати в Ирак ".

Действията, които Съединени американски щати предлага са: " Отпътувайте от Ирак с търговски превоз допустимо най-скоро. Избягвайте уреди на Съединени американски щати в Ирак. Наблюдавайте локалните медии за актуализации. Прегледайте персоналните си проекти за сигурност. Внимавайте с обкръжението. Прегледайте цялостния лист със препоръки за пътешестване в Ирак. Посетете нашия уеб страница за пътешестване до региони с висок риск ".
 Централното командване на Съединени американски щати увеличи равнището на опасност в Сирия и Ирак
Централното командване на Съединени американски щати увеличи равнището на опасност в Сирия и Ирак

Заплахата идвала от подкрепяните от Иран сили в Близкия изток

Вчера Нетаняху изрази поддръжка за позицията на американския президент Доналд Тръмп против иранската експанзия .

Президентът на Иран Хасан Рохани съобщи, че Ислямската република е " прекомерно велика, с цел да бъде сплашвана от някого " , до момента в който напрежението със Съединени американски щати пораства.

" Благодарение на Бог ние ще преминем този сложен интервал със популярност и високи вдигнати глави и ще победим врага ", добавя Рохани.

Неговият коментар е и откакто четири кораба, в това число два саудитски петролни танкера са нападнати до крайбрежията на ОАЕ на 13 май, възходящо напрежение в района.

Иран прикани за следствие на този " обезпокоителен " случай и видяха " израелска беля ", а Тръмп предизвести Иран след саботажа.

Саудитска Арабия разгласи, че прекратява да изпомпва недопечен петрол по водопровод, след нахлуване с безпилотни самолети , часове откакто Йеменските бунтовници обявиха, че са поразили жизненоважни саудитски съоръжения.
 Тръмп отхвърли известието на
Тръмп отхвърли известието на " Таймс " за 120 000 бойци против Иран

Защото, в случай че войната избухне, " ще изпратим демонски доста повече войски "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР