САЩ изразяват силната си подкрепа за бързата интеграция на Република

...
САЩ изразяват силната си подкрепа за бързата интеграция на Република
Коментари Харесай

Вашингтон: Скопие ни е съюзник, част от Европа, и има място на масата

САЩ показват мощната си поддръжка за бързата интеграция на Република Северна Македония в Европейски Съюз и ние работим с европейските ни сътрудници, с цел да сме сигурни, че това ще стане доста бързо. Това съобщи през днешния ден заместник-помощник държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евроазиатските въпроси и специфичен представител на Съединени американски щати за Западните Балкани Габриел Ескобар на конференция в Скопие с външния министър на Република Северна Македония Буяр Османи, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Северна Македония е част от Европа. Тя е част от Европа в културен, исторически, стопански аспект и по тази причина би трябвало да имате място " на масата ", сподели Ескобар.

Той добави, че Съединени американски щати ще продължат да оказват поддръжка на Република Северна Македония в това отношение и посочи, че Скопие е другар и съдружник на Вашингтон.

Споделяме идентични полезности и благодаря на Северна Македония за продължаващата й поддръжка и за изпълняването на уговорките в НАТО, сподели Ескобар.

Османи на собствен ред благодари на заместник-помощник държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евроазиатските въпроси за визитата му в Северна Македония.

Съединени американски щати остават наш стратегически сътрудник и приближен съдружник. Благодарни сме за ясната и открита поддръжка на Съединени американски щати, сподели Буяр Османи.

По думите му " европейската вероятност на Западните Балкани е най-сигурната инвестиция в района ".

Сега е времето Европейски Съюз да стартира договарянията. Така ние ще сме сигурни, че би трябвало да продължим да правим демократични промени. Така ще бъде поощрен и процесът за превъзмогване на разликите в района, сподели външният министър на Република Северна Македония.

 И Анджей Дуда се намеси в разногласието ни със Скопие Виж още

Османи изрази признателност за уговорката на Съединени американски щати към района на Западните Балкани.

Това бе демонстрирано и през днешния ден с визитата на господин Ескобар, сподели той, като добави, че Съединени американски щати на процедура подсигуряват за спазването на споразуменията за мира, стабилността и демократичното развиване на района, в частност за спазването на Дейтънското съглашение, на Охридския рамков контракт, както и на договорите с България и Гърция.

Той посочи, че Съединени американски щати са изиграли доста значима роля за постигането на дълготрайна непоклатимост, демократизация и благополучие в Северна Македония и в района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР