САЩ изпратиха на Украйна повече от 1 милион единици ирански

...
САЩ изпратиха на Украйна повече от 1 милион единици ирански
Коментари Харесай

САЩ изпращат конфискувани ирански боеприпаси на Украйна

САЩ изпратиха на Украйна повече от 1 милион единици ирански муниции, които са били иззети предходната година, заяви през днешния ден американската войска, представена от Ройтерс.

Военноморските сили на Съединени американски щати от години конфискуват оръжия, които хипотетично са изпращани от Иран на подкрепяните от Техеран йеменски бунтовници хуси и нормално са прекарвани в риболовен лодки.

Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, отговорно за интервенциите в Близкия изток, сподели, че на Украйна са били изпратени близо 1,1 милиона патрона с диаметър 7,62 мм, предава Българска телеграфна агенция. 

Те са били иззети от военноморските сили на Съединени американски щати през декември 2022 година, от пратка на иранските Революционни гвардейци за силите на хусите в Йемен.

" Решени сме да работим дружно със съдружниците и сътрудниците си за секване на потока от ирански смъртоносни оръжия в района с всички законни способи, в това число посредством наказания, наложени от Съединени американски щати и Организация на обединените нации, както и посредством забрани ", уточни в изказване Централното командване на Съединени американски щати.

Изпратените муниции евентуално няма да доведат до радикална смяна в хода на бойните дейности в миг, когато Украйна обезверено се нуждае от далекобойни оръжия и системи за противовъздушна защита, показва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР