САЩ изпращат още няколко хиляди допълнителни военни в Близкия изток

...
САЩ изпращат още няколко хиляди допълнителни военни в Близкия изток
Коментари Харесай

САЩ изпращат още няколко хиляди военни в Близкия изток, за да защитят Израел

Съединени американски щати изпращат още няколко хиляди спомагателни военни в Близкия изток за усилване на сигурността на района и с цел да бъдат готови да защитят Израел, в случай че е належащо, съобщи Пентагонът през днешния ден, оповестява Българска телеграфна агенция.

Увеличеното наличие ще пристигна под формата на няколко ескадрили изтребители, съобщи говорителката на Пентагона Сабрина Синг.

Решението последва неотдавнашните израелски удари в Ливан и убийството на водача на „ Хизбула “ Хасан Насралла, което беше забележителна ескалация във войната в Близкия изток.

Допълнителните сили, които Съединени американски щати ще изпрати в района, са ескадрили от бойни самолети Ф-15E Страйк ийгъл, Ф-16, A-10 и Ф-22 и нужния за тях личен състав по поддръжка. При самолетите по принцип има ротация и те заменят ескадрилите там, само че в този момент и досегашните ескадрили и новите ще останат в района.

Самолетите няма да бъдат предопределени за евакуация, сподели Синг. Те ще са там за отбрана на американските сили, добави говорителката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР