САЩ изпращат още 275 милиона долара военна помощ на Украйна,

...
САЩ изпращат още 275 милиона долара военна помощ на Украйна,
Коментари Харесай

САЩ изпращат още 275 млн. долара военна помощ на Украйна

Съединени американски щати изпращат още 275 милиона $ военна помощ на Украйна, заяви АП. 

Тя ще включва огромни количества муниции и високотехнологични системи, които могат да бъдат употребявани за разкриване и противопоставяне на безпилотни самолети в продължаващата война с Русия.

Това са съобщили публични представители на Съединени американски щати.
 Съединени американски щати ще дават на Украйна нов пакет военна помощ от 275 млн. $
Съединени американски щати ще дават на Украйна нов пакет военна помощ от 275 млн. $

Парите ще се употребяват за боеприпаси и логистика

Общата сума на помощта е по-малка от множеството от последните пакети, доставени от Съединени американски щати, и идва, защото доста военни чиновници и специалисти предвиждат понижаване на офанзивите през зимата. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че Русия наподобява забавя военните си дейности, с цел да се прегрупира и да стартира нова атака, когато времето се затопли.

Длъжностните лица споделиха, че последният пакет от помощ включва 80 000 патрона за гаубици и неразкрито количество муниции за високомобилната артилерийска ракетна система, известна като HIMARS. Той също по този начин включва системи за противопоставяне на дронове и противовъздушна защита, дружно с повече HUMVEES, генератори и друго бойно съоръжение. Длъжностните лица приказваха при изискване за анонимност, с цел да обсъдят пакета от помощи преди общественото му обявяване, което се чака в петък.

Атаките с дронове от двете страни се усилват, което прави откриването на безпилотни експлозиви сериозно за украинските сили. Русия купи стотици атакуващи дронове от Иран през лятото и публични лица споделиха тази седмица, че Москва се стреми да направи повече от същото.

Руските сили все по-често нападат гражданската инфраструктура на Украйна, в това число електроцентрали, с което оставят хиляди без отопление и електричество с настъпването на зимните месеци.

Освен това няколко скорошни офанзиви с дронове удариха две стратегически съветски въздушни бази на повече от 500 километра от границата с Украйна при започване на тази седмица. Москва упрекна Украйна, която не пое отговорност.
 Съединени американски щати изпращат на Украйна още $400 млн. военна помощ
Съединени американски щати изпращат на Украйна още $400 млн. военна помощ

На фона на опасенията, че финансовата помощ може да намалее, в случай че републиканците поемат контрола над Конгреса

Съединени американски щати към този момент са дали повече от 19,3 милиарда $ в оръжие и друго съоръжение на Украйна от 24 февруари насам.

Помощта ще бъде предоставена посредством компетенции на президента, което разрешава на Пентагона да взема оръжия от личните си ресурси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР