САЩ искат конфликтът в Украйна да се проточи възможно най-дълго,

...
САЩ искат конфликтът в Украйна да се проточи възможно най-дълго,
Коментари Харесай

Вашингтон използва украинците като "пушечно месо": Путин

САЩ желаят спорът в Украйна да се проточи допустимо най-дълго, съобщи съветският президент Владимир Путин.

" Ситуацията в Украйна демонстрира, че Съединени американски щати се пробват да удължат този спор ", съобщи Путин на конференция по сигурността в Москва във вторник.

Путин още веднъж съобщи, че Москва е почнала военната си атака в Украйна в края на февруари, с цел да " подсигурява сигурността на Русия и нейните жители и да отбрани народа на Донбас от геноцид "

Президентът съобщи, че Съединени американски щати са " сложили ролята на пушечно месо за украинците, осъществили са " антируския " план [в Украйна], затваряли са си очите за разпространяването на неонацистката идеология, за всеобщите убийства на хората в Донбас " и добави, че Съединени американски щати са " снабдявали киевския режим с оръжие, в това число тежко, и не престават да го вършат ".

Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО все по-често доставят на Украйна оръжия, в това число ракетни установки M142 HIMARS, гаубици M777 и бойни дронове.

През юни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че НАТО ще поддържа Украйна " толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да се увери, че тя не е победена ".

 

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР