САЩ инсталираха противовъздушна система /ПРО/ от ракети "Пейтриът” в Литва.

...
САЩ инсталираха противовъздушна система /ПРО/ от ракети "Пейтриът” в Литва.
Коментари Харесай

Американското ПРО вече и в Литва

САЩ инсталираха противовъздушна система /ПРО/ от ракети "Пейтриът” в Литва. Такива за пръв пък се появяват в Балтийския район, където Русия има превъзходство във въздушното пространство. Протировакетната система ще бъде употребена по време на военните образования на НАТО Tobruq Legacy 2017 ( " Наследстото на Тобрук 2017 " ), които стартират през днешния ден и ще продължат до 22 юли, оповестиха от Министерството на защитата на Литва, съобщи БГНЕС.

По време на ученията се отработва взаимоотношение на Противовъздушна отбрана подразделенията на литовската войска и съдружниците от НАТО в сходство с ситуациите за групова защита. В маневрите са задействани 500 военнослужещи и 30 системи на Противовъздушна отбрана от Англия, Латвия, Литва, Полша и Съединени американски щати.

Литва за трети път взе участие в сходни маневри, само че за пръв път те се организират на нейна територия. Ръководството й показва особена заинтригуваност от разполагането на американските "пейтриъти " на литовска територия. Подобни учения се организират по едно и също време в Румъния и Чехия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР