САЩ имат стратегия за Черно море. Това е продължение на

...
САЩ имат стратегия за Черно море. Това е продължение на
Коментари Харесай

САЩ имат закон и стратегия за Черно море

САЩ имат тактика за Черно море. Това е продължение на Закона за Черно море отпреди година и част от бюджета за защита на Щатите. Зная, че тактиката е съвсем подготвена, само че тя няма да е обществен документ. Става въпрос за засилен ангажимент на Съединените щати към всички страни, които имат изход на Черно море - най-много в енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията и вложенията, поддръжката за подсилване на демократичните институции, битката с корупцията.   
Значението на Черно море нараства. Оценката на Съединените щати и на НАТО е, че в случай че Украйна бъде победена, това ще е завършек на системата за сигурност, каквато ние я познаваме. Това демонстрира значимостта на района.
България би трябвало да влага във въоръжаване. И това е едно от провокациите преди срещата на върха на НАТО във Вашингтон през юли. Ние би трябвало да модернизираме личните си въоръжени сили, да развиваме качества, да наваксаме изпуснатото време, тъй като доста време е изпуснато. Трябва да се модернизираме, би трябвало да се интегрираме още по-дълбоко в НАТО...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР