САЩ имат разузнавателна информация за руски план за измисляне на

...
САЩ имат разузнавателна информация за руски план за измисляне на
Коментари Харесай

САЩ разкриха руските усилия за претекст за инвазия

Съединени американски щати имат разследваща информация за съветски проект за измисляне на предлог за инвазия в Украйна , употребявайки подправено видео, което ще се основава на скорошни акции за дезинформация, съгласно висши чиновници на администрацията и други, осведомени за материала, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Планът, който Съединените щати се надяват да скапват , като оповестят обществено , включва инсцениране и снимане на измислена офанзива от украинските военни на съветска територия или против рускоговорящи в Източна Украйна.

Русия , споделиха публични лица, има намерение да употребява видеото, с цел да упрекна Украйна в геноцид против рускоговорящи. След това ще употребява възмущението от видеото, за да оправдае офанзива или да накара сепаратистки водачи в региона на Донбас в Източна Украйна да изискат съветска интервенция .

Длъжностните лица не оповестиха никакви директни доказателства за съветския проект или по какъв начин са научили за него , като споделиха, че това ще компрометира техните източници и способи . Но както неотдавнашната съветска дезинформационна акция, фокусирана върху подправени обвинявания в геноцид, по този начин и неотдавнашните политически дейности, подхванати в съветския парламент за признание на отделилите се държавни управления в Украйна, са доверие за разузнаването.

Ако бъде осъществена, съветската интервенция ще бъде разширение на пропагандна тематика , за която представители на американското разузнаване и външни специалисти настояват, че Москва прокарва в обществените медии, тайните уеб сайтове и с следените от съветската страна медии от ноември .

Видеото е предопределено да бъде комплицирано и в детайли , споделиха чиновници, с проекти за графични изображения на инсценирани голям брой трупове след детонация и фрагменти на разрушени места. Те споделиха, че видеото също би трябвало да включва подправена украинска военна техника, турски дронове и артисти, играещи рускоезични опечалени .
 Дипломацията възпира съветската офанзива, счита външният министър на Украйна
Дипломацията възпира съветската офанзива, счита външният министър на Украйна

Според Кулеба най-лошият сюжет въпреки всичко остава вероятен

Американските чиновници не биха споделили кой тъкмо в Русия е възнамерявал интервенцията, само че върховен чиновник на администрацията сподели, че " съветското разузнаване е тясно забъркано в тези старания ".

Служител на английското държавно управление сподели, че те са създали собствен личен разбор на разузнаването и имат огромна убеденост, че Русия възнамерява да сътвори предлог, с цел да упрекна Украйна за офанзива. Подробностите от разузнаването, сподели служителят, са " достоверни и извънредно тревожни ".

Въпреки че не е ясно дали висши съветски чиновници са одобрили интервенцията , тя е била надалеч напред в планирането и Съединените щати имат огромна убеденост, че тя е съществено премислена , споделиха публични лица.

Руските чиновници събират трупове, които да употребяват във видеото , сортират актьорите, които да играят опечалени и замислят по какъв начин да създадат военно съоръжение във видеото да наподобява доставено от Украйна или НАТО .

Въпреки че проектът звучи необикновено, американски чиновници споделиха, че имат вяра, че е могъл да даде искра за съветска военна интервенция - резултат, който те споделиха, че се надяват да бъде по-малко евентуален посредством обществено излагане на напъните.

Най-важните моменти от разузнаването бяха разкрити с вярата както да провали проекта, по този начин и да убеди съдружниците в сериозността на съветското обмисляне .

Аврил Д. Хейнс, шефът на националното разузнаване, и други висши чиновници на администрацията осведомиха членовете на Конгреса за материала в четвъртък . Подробности за информацията също бяха споделени със съдружниците , защото Съединени американски щати и Англия прокарват тип дипломация на разузнаването.

През последните седмици Вашингтон и Лондон обрисуваха детайли от военното обмисляне на Москва, наблягайки плануваното скупчване на войски , разкривайки скрит план за бойкот под подправен байрак и разкривайки съветските проекти за инсталиране на чинно държавно управление в Киев.

Стратегията демонстрира, че Русия не блъфира и има действителни военни проекти, които може да реализира . Разсекретената информация също има за цел да принуди Русия да се откаже и да преработи проектите си, като в допълнение забавя всеки проект за инвазия.

Колкото по-дълго интернационалната общественост може да отсрочва решението на президента Владимир Путин дали да утвърди военна интервенция против Украйна, толкоз по-голям е шансът той да преразгледа проектите си , съгласно дипломати.

Някои публични лица в Съединените щати и Англия считат, че Путин е подценил какъв брой жертви би понесла неговата войска при всяка директна инвазия в Украйна .
 2 млн. души в Украйна може да бъдат разселени при нов боен спор
2 млн. души в Украйна може да бъдат разселени при нов боен спор

Норвежкият съвет за бежанците зове да не се подценява човешкото страдалчество

Ходът за обявяване на проекта идва, когато Думата, долната камара на съветския парламент , стартира да преглежда законодателство за признание на Източна Украйна за самостоятелна територия , тъкмо както Москва призна окупираните от Русия региони на Грузия.

Ако съветският парламент признае Донбаския район на Украйна за самостоятелна страна, назначен от Москва водач на тази отделила се страна може да изиска помощ от Путин . Путин доста пъти е твърдял, че следователно намесата би била в сходство с интернационалното право и прецедентите, основани от Съединените щати.

Американски чиновници считат, че проектите за видеото включват турски дронове Bayraktar TB2, употребявани от украинската войска.

Руската дезинформация през последните седмици лъжливо упрекна НАТО в обмисляне на инвазия или намеса в Украйна. Изтъкването на съществуването на оръжия, създадено от Турция, съдружник в НАТО, би разрешило на руснаците да обвинят алианса, че покачва напрежението в спора и е отговорно за гибелта на рускоговорящи.

Проектозаконът, който се преглежда в Русия, ще признае това, което Москва назовава Донецка и Луганска национални републики. Русия обмисляше да признае държавни управления в следения от сепаратистите район през 2014 година, само че в последна сметка отстъпи.

Предложението бе обновено от членовете на Комунистическата партия , втората по величина секта в съветската Дума, през последните дни. Руските парламентаристи, които упорстват за закона, настояват, че Украйна възнамерява атака, с цел да възвърне контрола над региона. Ако това се случи, настояват съветските законодатели, рускоговорящите поданици ще бъдат лишени от съществени права.

Украинското угнетяване на рускоговорящи в Източна Украйна е постоянно срещана тематика в съветските държавни медии и уеб страници , следени от съветските разследващи служби . Но действителността е, че езикът не е твърда разграничителна линия в Украйна, както твърди Москва.
 Путин играе покер със Запада
Путин играе покер със Запада

Твърди се, че се преглеждат всички проекти - от масирана офанзива против Киев до хибридни интервенции. Никой няма интерес обаче от завършек на ескалацията, проучва добър съветски източник в Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР