САЩ имат отворени канали със Северна Корея и проверяват дали

...
САЩ имат отворени канали със Северна Корея и проверяват дали
Коментари Харесай

САЩ имат канали за комуникация със Северна Корея

САЩ имат отворени канали със Северна Корея и ревизират дали страната е подготвена да се откаже от нуклеарната си стратегия. Това съобщи американският държавен секретар Рекс Тилърсън, представен от NBC.

Тилърсън е на аудиенция в Китай. Там той към този момент организира първи срещи с висши дипломати и китайския президент Си Дзинпин.

„ Ние сме настроени за разговор. Не се намираме в някаква тъмна обстановка. Всички наши канали за връзка са отворени. Ние питаме дали от Пхенян желаят да приказват. Чакаме развиване “, съобщи Тилърсън.

Държавният секретар е в Пекин преди формалната аудиенция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през ноември.

Пред члена на Държавния съвет на Китай Ян Цзечъ, който дава отговор за външната политика, Тилърсън съобщи, че Тръмп и Си Цзинпин са открили близки работни взаимоотношения, характеризиращи се с постоянни контакти.

Китайският външен министър Ван И съобщи,че връзките сред Съединени американски щати и Китай се развиват в добра посока.

Очаква се двете страни да проведат съществени диалози за ситуацията в Корейския полуостров. Преговорите би трябвало да бъдат приключени с визитата на Тръмп.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР