САЩ и Южна Корея започнаха днес най-мащабните си от 2018

...
САЩ и Южна Корея започнаха днес най-мащабните си от 2018
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея започнаха най-мащабните си от 2018 г. съвместни военни учения

САЩ и Южна Корея започнаха през днешния ден най-мащабните си от 2018 година взаимни военни учения, заради уеличаващата се нуклеарна опасност от страна на Северна Корея, заяви Сеул.

Вашингтон е непосредствен съдружник на Сеул в региона на сигурността и към 28 500 американски бойци са ситуирани в Южна Корея, с цел да я пазят от прилежащата КНДР, разполагаща с нуклеарни оръжия.

Съединени американски щати и Южна Корея от дълго време правят общи военни учения - както декларират, с защитителен темперамент, само че Северна Корея ги преглежда като подготовка за настъпление.

Маневрите " Улчи фрийдъм шийлд " бележат подновяването на огромните американско-южнокорейски взаимни тренировки, лимитирали по време на пандемията. Учението е значимо, то ще построи още веднъж съюза сред двете страни и ще консолидира структурата на общата защита, съобщи южнокорейското министерство на защитата.

Не е оповестена никаква информация за маневрите, планувани от 22 август до 1 септември. Обикновено в тях се включват десетки хиляди бойци с авиация, военни кораби и танкове.

На заседание предходната седмица представители на двете съюзнически сили се договориха " да разширят обсега и мащаба на взаимните военни учения и тренировки ", поради възходящия брой ракетни проби, осъществявани от Северна Корея.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР