САЩ и Южна Корея започнаха днес най-мащабните си от 2018 ...

САЩ и Южна Корея започнаха днес най-мащабните си от 2018

САЩ и Южна Корея започнаха най-мащабните си от 2018 г. съвместни военни учения

Съединени американски щати и Южна Корея започнаха през днешния ден най-мащабните си от 2018 година взаимни военни маневри в подтекста на растящата ядрена опасност от страна на Северна Корея, заяви Сеул, представен от Франс прес.

Вашингтон е непосредствен съдружник на Сеул в областта на сигурността и към 28 500 американски бойци са ситуирани в Южна Корея, с цел да я пазят от прилежащата КНДР, притежаваща ядрени оръжия.

Съединени американски щати и Южна Корея от дълго време организират общи военни учения - както декларират, с защитителен темперамент, само че Северна Корея ги преглежда като подготовка за настъпление.
Маневрите " Улчи фрийдъм шийлд " бележат подновяването на огромните американско-южнокорейски взаимни тренировки, намалели по време на пандемията. Учението е значимо, доколкото се чака сходни маневри и тренировки на терен да придобият обикновен темперамент ; това ще построи отначало съюза сред двете страни и ще консолидира структурата на общата защита, уточни южнокорейското министерство на защитата.

Не е оповестена никаква информация за маневрите, планувани от 22 август до 1 септември. Обикновено прочее в тях вземат участие десетки хиляди бойци с авиация, военни кораби и танкове.

На заседание предходната седмица представители на двете съюзнически сили се договориха " да разширят обсега и мащаба на взаимните военни учения и тренировки " с оглед възходящия брой ракетни проби, осъществявани от Северна Корея.

Източник: dariknews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg