САЩ и Южна Корея планират да проведат през октомври поредните

...
САЩ и Южна Корея планират да проведат през октомври поредните
Коментари Харесай

Напрежение: Русия и Китай започнаха военни маневри край КНДР, САЩ и Южна Корея планират същото, но с участието самолетоносач

САЩ и Южна Корея възнамеряват да проведат през октомври следващите си военни учения с присъединяване на американска ударна група отпред с атомен самолетоносач, чието име към този момент не е известно. Съответният отчет на южнокорейското министерство на защитата бе показан в понеделник в Народното събрание на страната.
Информацията се появи след следващите нуклеарни и ракетни тествания на Северна Корея. По информация на южнокорейската осведомителна организация Рьонхап, Вашингтон, Сеул и Токио ще проведат взаимни военни маневри при положение на ракетен удар от страна на Пехнян при започване на октомври.

Миналата седмица Пхенян, след тестване на термоядрен заряд на 3 септември, извърши пуск на балистична ракета, която прелетя над Япония, изминавайки 3 700 километра.

По-рано Русия и Кирай предложиха на северна Корея да наложи мораториум върху нуклеарните тествания и изстрелванията на ракети, а Южна Корея и Съединени американски щати да се въздържат от провеждането на учения в района, с цел да може обстановката на Корейския полуостров да се стабилизира. Вашингтон пренебрегва тази самодейност.

Междувременно Китай и Русия започнаха морски военни маневри покрай Северна Корея, предава Ройтерс. Напрежението на Корейския полуостров се усили, откакто предишния петък Северна Корея за следващ път изстреля балистична ракета над територията на Япония.

Китайската осведомителна организация „ Синхуа “ заяви, че общите военни учения сред Русия и Катай ще се проведат край съветския град Владивосток, който се намира покрай границата със Северна Корея. Това е втората част от морските учения сред двете страни, като първата част се организира в Балтийско море през юли. Изявлението на китайската организация не показва, че ученията са свързани със Северна Корея.

Китай и Русия приканиха интернационалната общественост да се откри кротичък път за решаването на севернокорейския проблем, припомня Ройтерс.

Въпреки това, тонът към комунистическата страна се изостря, като представителят на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи в неделя, че дипломатическите разновидности пред Организацията на обединените народи се изчерпват, а японският министър председател Шиндзо Абе означи, че Северна Корея е опасност за Съединени американски щати и Европа.

В публикация за „ Ню Йорк таймс “ японският министър председател отбелязва, че интернационалната общественост би трябвало да остане единна и да приложи глобите против Северна Корея след нейните неколкократни ракетни проби. Той дефинира севернокорейската опасност като невиждана, сериозна и непосредствена. В публикацията Абе напомня какви са били последните стъпки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на Северна Корея, а точно глобите признати на 11 септември след нуклеарното тестване на Пхенян от 3 септември. Припомнят се и последните ракетни тествания от Северна Корея.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР