САЩ и Южна Корея обвиниха Северна Корея, че е изстреляла

...
САЩ и Южна Корея обвиниха Северна Корея, че е изстреляла
Коментари Харесай

САЩ и Южна Корея заподозряха КНДР в тестване на междуконтинентални балистични ракети

САЩ и Южна Корея упрекнаха Северна Корея, че е изстреляла нова междуконтинентална балистична ракета при два скорошни секретни теста, съобщава " Ройтерс ".

Според тях това евентуално проправя пътя на КНДР за обновяване на тестванията на далечни дистанции.

Северна Корея приключи тестванията на МБР и нуклеарните си опити през 2017 година, откакто изстреля първите си ракети, способни да доближат Съединените щати. Оттогава не е провеждала и проби на нуклеарни оръжия. Лидерът Ким Чен-ун обаче предизвести за връщане към тестванията и на двете.

Ескалацията на напрежението в Северна Корея идва, откакто вчера Южна Корея избра нов президент - Юн Сук Йел. Той предизвести, че може да са нужни превантивни удари, с цел да се противодейства на всяка неизбежна офанзива от страна на Севера и даде обещание да закупи американски ракетни прехващачи THAAD, като в същото време остава отворен за обновяване на прекъснатите договаряния за нуклеарно разоръжаване.

При тестванията, извършени на 27 февруари и 5 март, Северна Корея не посочи каква ракета е била употребена, само че заяви, че са били тествани съставни елементи за разследващи спътници, които скоро ще бъдат изстреляни, с цел да наблюдават военната активност на Съединените щати и техните съдружници.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР