САЩ и Украйна са до голяма степен на едно мнение

...
САЩ и Украйна са до голяма степен на едно мнение
Коментари Харесай

Блинкън: САЩ и Украйна са единни по въпроса от какво военно оборудване се нуждае Киев

САЩ и Украйна са " значително " на едно мнение за това от какво военно съоръжение се нуждае Украйна, с цел да продължи битката си против съветската инвазия, и което Вашингтон може да даде, съобщи през днешния ден държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, съобщи Ройтерс.

Блинкън съобщи пред сенатската комисия по външни връзки, че е разискал тези потребности с украинския президент Володимир Зеленски, когато двамата се срещнаха по време на пътуването му до Украйна в неделя дружно с министъра на защитата Лойд Остин - първото публично посещаване на представители на Съединени американски щати след началото на съветската инвазия на 24 февруари.

" Мисля, че значително сме на едно мнение във връзка с това, от което те споделят, че се нуждаят, и това, което считаме, че сме в положение да осигурим ", съобщи Блинкън на чуване в сенатската комисия.

Той сподели също, че оръжията към този момент се доставят бързо. Преди бяха " нужни седмици ", с цел да се достави нужното на украинците военно съоръжение. Сега са нужни единствено 72 часа от решението на президента Джо Байдън за изпращането на съоръжение досега, в който то е в ръцете на украинците, нуждаещи се от него, акцентира Блинкън.

Съединени американски щати изключиха опцията да изпратят свои или натовски сили в Украйна, само че Вашингтон и европейските му съдружници доставиха на Киев оръжия като безпилотни самолети, тежка артилерия, както и противовъздушни и противотанкови ракети " Стингър " и " Джавлин ".

Украинският президент Володимир Зеленски неведнъж е отправял молби за по-тежки оръжия, с цел да се опълчи на това, което Русия назовава " специфична интервенция ".

Блинкън също по този начин съобщи, че американските дипломати се връщат тази седмица в украинския град Лвов и че Държавният департамент ще стартира да прави оценка опциите още веднъж да бъде отворено посолството в Киев.

Вчера Русия настоя Съединени американски щати да престанат да изпращат още оръжия за Украйна, като предизвести, че огромните западни доставки на оръжия разпалват спора и ще доведат до повече загуби и вреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР