САЩ и тяхната коалиция изпаднаха в сложна ситуация във връзка

...
САЩ и тяхната коалиция изпаднаха в сложна ситуация във връзка
Коментари Харесай

Русия склонила 600 терористи да напуснат Източна Гута

САЩ и тяхната коалиция изпаднаха в комплицирана обстановка по отношение на Източна Гута край Дамаск. Отначало те упорстваха Дамаск въобще да приключи всякаква военна активност в региона. Така обаче попаднаха под рецензии, че вършат „ предпазен чадър ” над терористите. Накрая бе реализиран компромис с Москва за 4-часови „ филантропични коридори ”. Отначало терористите саботираха начинанието, само че след това и те изгладняха,а имат и потребност от отмора и оръжие.

На 9 март БЛИЦ осведоми за първата група от 13 радикали, които напуснаха Източна Гута и бяха откарани в Идлиб.

През идващите дни ситуацията се разви стремглаво. Вчера БЛИЦ осведоми, че анклавът е разрушен на 3 елементи, като държавната армия договаря с поданици на градовете Кафр Батма и Хамория, чиито старейшини са съгласни да се предадат.

На този декор пристигна информацията, че са финализирани договарянията с към 600 джихадисти,които да изоставен бойното поле, като бъдат извозени единствено с лекото им оръжие, където изискат.

Съединени американски щати доста желаят Дамаск да има компактно до себе си 10 хиляди въоръжени съперници на режима, само че си дават сметка, че най-после те ще бъдат избити безславно, а измежду тях са и техните протежета от „ Свободната сирийска армия”.

За Русия разновидността също е обозначен с плюсове и минуси. От една страна ще освободят сигурната си плячка от клопката, само че от друга след това ще имат предимство при водене на политическите договаряния, които рано или късно ще стартират.

Москва се опира на досегашната процедура: обкръжените джихадисти от разнообразни течения постоянно се сплотяват за да се защитят и оцелеят, само че оставени в обръч като в Идлиб те се избиват безжалостно. Накрая Турция ще отсее своите протежета от „ Свободната сирийска армия”, а над останалите, завити в бели савани, ще им припяват за последно ходжите.

Още едно допускане: Едва ли фанатиците от „ Джейш ал-Ислам” ще се затичат да напущат укрепената Дума преди „ Ахрар аш-Шам” от Хараста и „ Файлак ар-Рахман” от градчето Ирбин. За „ Армията на Исляма” е въпрос на чест да паднат в пердах с неверниците.

Второто допускане също е значително: Боеспособните сирийски поделения наброяват не повече от 30-40 хиляди души против 10 хиляди джихадисти в Източна Гута и най-малко 40 хиляди в Идлиб. (В страната има към 70-80 хиляди иранци и техни съдружници от Ливан, Афганистан и Ирак.) Боевете в Сирия надали ще спрат тази година.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР