САЩ и техните съюзници трябва да отхвърлят призивите за глобална

...
САЩ и техните съюзници трябва да отхвърлят призивите за глобална
Коментари Харесай

САЩ обмислят изкуствен интелект за противодействие на заплахите от Китай и Русия

САЩ и техните съдружници би трябвало да отхвърлят апелите за световна възбрана на самостоятелните оръжейни системи, задвижвани с изкуствен интелект, съгласно формален отчет, поръчан за американския президент и Конгреса.
В него се споделя, че изкуственият разсъдък ще „ компресира времевите рамки за взимане на решения “ и ще изисква военни реакции, които хората не могат единствено да подхващат задоволително бързо.
И предизвестява, че Русия и Китай надали ще се придържат към подобен контракт.
Но критиците настояват, че предложенията рискуват да провокират " безотговорна "
" Това е фрапантен и плашещ отчет, който може да докара до разпространяване на оръжия с изкуствен интелект, вземащи решения за това кой да бъде погубен ", сподели проф. Ноел Шарки, представител на Campaign To Stop Killer Robots.
„ Най-големите учени в региона на ИИ на планетата са ги предизвестили за последствията и все пак не престават.
Това ще докара до груби нарушавания на интернационалното право. "
Докладът отвърна, че в случай че самостоятелните оръжейни системи са вярно тествани и пълководец човек им позволява да деийстват, те би трябвало да са в сходство с интернационалното филантропично право.
Препоръките бяха направени от Комисията за национална сигурност във връзка с изкуствения разсъдък - орган, ръководен от някогашния началник на Гугъл Ерик Шмид и някогашния заместник-министър на защитата Робърт Уорк, който е работил при президентите Обама и Тръмп.
Сред останалите членове са Анди Джеси, идващият основен изпълнителен шеф на Amazon, ръководителите по ИИ на Гугъл и Microsoft доктор Андрю Мур и доктор Ерик Хорвиц, и основният изпълнителен шеф на Oracle Сафра Кац.
Ядрена граница
Голяма част от отчета от 750 страници се концентрира върху това по какъв начин Съединени американски щати да се опълчват на упоритостта на Китай да бъде международен водач в ИИ до 2030 година
В него се споделя, че висши военни водачи са предизвестили, че Съединени американски щати могат да " изгубят през идващите години ", в случай че Китай ги изпревари, като вкара системи с изкуствен интелект по-бързо - да вземем за пример като употребява безпилотни летателни апарати за офанзива против американския флот.
„ Министерството на защитата [МО] от дълго време е хардуерно насочено към кораби, самолети и танкове [и] в този момент се пробва да направи скок към интензивно потребление на програмен продукт “, се споделя в отчета.
" Ако нашите сили не са оборудвани със системи с ИИ, ръководени от нови концепции, които надвишават тези на техните съперници, те ще бъдат надминати и парализирани от сложността на борбата. "
Докладът предвижда, че ИИ ще трансформира " всички аспекти на военното дело " и приказва за конкуриращи се логаритми, които ще водят война в бъдеще.
И въпреки да предизвестява, че неприятно проектираните системи с ИИ могат да усилят, документът прибавя, че „ отбраната против съперници, разполагащи с ИИ, без да се употребява ИИ, е покана за злополука “.
Той обаче обрисува границата с нуклеарните оръжия, като споделя, че те към момента би трябвало да изискват експлицитното позволение на президента.
И там се споделя, че Белият дом би трябвало да притисне Москва и Пекин да излязат със свои обществени задължения по този въпрос.
Изтичане на мозъци
Комисията стартира прегледа си през март 2019 година и това бележи окончателния й отчет.
В него се споделя, че предходните предизвестия за закани за националната сигурност, пред които се изправят Съединени американски щати поради ИИ, са били пренебрегнати, само че към момента има " прозорец " за осъществяване на препоръчаните промени, в случай че президентът Байдън и други политици работят бързо.
Но не всички негови оферти са което допуска, че разноските на Съединени американски щати за защита за научноизследователска и развойна активност, свързани с ИИ, се удвояват и доближават 32 милиарда $ годишно до 2026 година
Други оферти включват:
• -Създаване на нов орган, който да помогне на президента да управлява по-широките политики на Съединени американски щати за ИИ;
• -Облекчаване на имиграционните закони за подкрепяне на привличането на гении от чужбина, в това число изпитание за увеличение на " приключването на мозъци " от Китай;
• -Създаване на нов университет за образование на цифрово надарени държавни служители;
• -Ускоряване на приемането на нови технологии от разследващите организации на Съединени американски щати.
Докато членовете на комисията работят в персонално качество, доста от фирмите, в които работят, аплайват за контракти за изкуствен интелект с Пентагона и други държавни структури.
Те включват договорка за Microsoft на стойност 10 милиарда $, която Amazon оспорва в съда.
Ограничения на чипа
Докладът също по този начин се концентрира върху нуждата на Съединени американски щати да лимитират опциите на Китай да създава съвременни компютърни чипове.
" Ако евентуален съперник е по-добър от Съединени американски щати в полупроводници в дълготраен проект или ненадейно прекъсне напълно достъпа на Съединени американски щати до съвременни чипове, той може да вземе превъзходство във всяка сфера на войната ", се показва в отчета.
Съветът е, че Съединени американски щати би трябвало да поддържат най-малко две генерации пред индустриалните благоприятни условия на Китай за микроелектроника.
За задачата се споделя, че държавното управление би трябвало да предложи огромни данъчни заеми на компании, които построяват нови фабрики за произвеждане на чипове на територията на Съединени американски щати.
И се споделя, че би трябвало да се вкарат ограничавания за експорт, с цел да се предотврати опцията Китай да внася фотолитографските машини, нужни за производството на най-модерните типове чипове с най-малките транзистори.
 Могат ли американските удари в Сирия да доведат до действителна война с Русия? Могат ли американските удари в Сирия да доведат до действителна война с Русия?
Първите военни удари, разпоредени от новата американска администрация на Байдън, бяха против проирански милиции в Сирия. Пентагонът заяв...
Това, съгласно отчета, ще изисква на Холандия и Япония, чиито компании са профилирани в тази сфера.
В допълнение в отчета се споделя, че американските компании, които изнасят чипове за Китай, би трябвало да бъдат принудени да удостоверят, че не се употребяват за „ улеснение на нарушаванията на човешките права “, и би трябвало да показват тримесечни доклади в Министерството на търговията, изброяващи всички продажби на чипове в Китай.
Това следва изказвания, че чипове от американски компании Intel и Nvidia са били употребявани за осъществяване на всеобщо наблюдаване против китайското уйгурско етническо малцинство в района на Синцзян.
Свързани с чиповете напрежения
Президентът Байдън към този момент е наредил обзор на американската полупроводникова промишленост и предходната седмица даде обещание поддръжка за проект от 37 милиарда $ от Конгреса за стимулиране на локалното произвеждане.
Сега съзнанието е фокусирано върху сегашния дефицит на чипове, засягащ автомобилната промишленост.
 Иракчани и кюрди помогнали на Съединени американски щати за ударите в Сирия Иракчани и кюрди помогнали на Съединени американски щати за ударите в Сирия
Иракските и кюрдските сътрудници на Съединени американски щати подкрепиха събирането на нужната информация за нанасянето на въздушния удар против проиран...
Но Китай също преглежда въпроса като сериозен за личните си упоритости и по-рано в понеделник министерството на индустрията и осведомителните технологии даде обещание " пламенно да поддържа " личните си производители на чипове.
По-рано Пекин съобщи, че желае да създаде 70% от локално употребяваните чипове до 2025 година
на полупроводници търсят съоръжение за фотолитография втора употреба, с цел да създадат това, изкупувайки до 90% от наличните ресурси, съгласно отчет в Nikkei Asia.
Тези по-стари машини обаче не са в положение да създават най-модерните чипове, които са ценени за потребление както в най-новите смарт телефони, по този начин и в други потребителски джаджи, както и във военни приложения.

Лио Келиън, Би Би Си
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР