САЩ и Северна Корея искат да се срещнат отново, за

...
САЩ и Северна Корея искат да се срещнат отново, за
Коментари Харесай

Bild: Ким отива на сближение с Тръмп, а в отношенията му с Путин има "раздор"

Съединени американски щати и Северна Корея желаят да се срещнат още веднъж, с цел да обсъдят двустранните си връзки, оповестява Bild.

Това обявиха висши дипломати във Вашингтон и Пхенян. Лидерът на КНДР Ким Чен Ун се доближава до ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп. В същото време Ким имаше "раздор " в връзките с съветския президент Владимир Путин.

След "многомесечно мъртвило " и провалени договаряния по нуклеарната стратегия, представители на Северна Корея и Съединени американски щати желаят да се срещнат още веднъж, оповестява Bild. Това съобщи формалният представител на Държавния департамент на Съединени американски щати Морган Ортагус, написа "Поглед инфо ".

По думите му към този момент са планувани договаряния на работно равнище. Нищо не се знае за среща сред ръководителя на Белия дом Доналд Тръмп и корейския водач Ким Чен Ун.

Първият заместник-министър на външните работи на КНДР Чой Сон Хе удостовери съществуването на сходни проекти. Не е изключено първата среща да се организира тази събота. Все още не е известно къде ще се организира и кой ще взе участие в нея.

Досега договарянията не можеха да се проведат, тъй като Ким изиска първо да бъдат предоставени на страната му гаранции за сигурност, както и да бъдат облекчени глобите.

Докато севернокорейският режим и Съединени американски щати още веднъж последователно се насочват към доближаване, сред корейския водач в връзките му с ръководителя на Кремъл Владимир Путин породи "раздор ".

През последните две седмици съветските граничари за трети път се натъкнаха на бракониери от КНДР тук-там, които Москва приписва на изключителната си икономическа зона.

По-рано бяха арестувани 87 бракониери и 11 дребни кораба. Според специалисти Пхенян притиска риболовците си да плуват по-дълбоко в морето с упованието за по-богат улов. Този уикенд бяха арестувани още три кораба и 200 членове на екипажа, споделя изданието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР