САЩ и съюзниците им в НАТО обсъждат възможността за разполагане

...
САЩ и съюзниците им в НАТО обсъждат възможността за разполагане
Коментари Харесай

Обмисля се разполагане на войски на НАТО в България, Румъния и Унгария

САЩ и съдружниците им в НАТО разискват опцията за разполагане на хиляди бойци в източноевропейските страни от Алианса като отговор на опасността от вероятно съветско навлизане в Украйна. Подобна стъпка ще бъде знак на поддръжка против продължаващата експанзия на Москва, оповестяват пред CNN трима американски чиновници, осведомени с разискванията.

Сред страните, които обмислят да одобряват разполагането на войски, са България, Румъния и Унгария. Разполагането ще наброява почти 1000 души личен състав във всяка страна и ще бъде сходно на предните бойни групи, които понастоящем са ситуирани в балтийските страни и Полша.

Съединени американски щати и Англия са измежду страните, които обмислят ново разполагане на военни сили преди нашествието, само че съгласно европейски посланик не всички 30 членове на НАТО желаят това. Съюзниците от НАТО не са единни в мнението си по отношение на сериозността на опасността. Германия, да вземем за пример, отхвърли да продаде ново въоръжение на Украйна.

Поради това Съединени американски щати водят диалози за изпращане на спомагателни сили на двустранна основа, както го разказва един чиновник, като " коалиция на искащите ". Най-общо казано, американската военна цел ще бъде " да се отговори на опциите ", за които упорстват съдружниците от НАТО в района, съобщи предходната седмица различен чиновник от защитата.

Силите на Съединени американски щати биха могли да работят, както към този момент го вършат едностранно в Европа, само че и в границите на съществуващите командни структури на НАТО. Възможността за разполагане на част от силите по-близо до границите на Русия преди нашествието е смяна от страна на администрацията, която преди този момент се притесняваше от спомагателни провокации от страна на Москва.

Този ход може да бъде употребен от Кремъл като образец за нападателната позиция на НАТО, с цел да оправдае Русия увеличението на силите си по границите на Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР