САЩ и съюзниците им ще формират военни сили на бъдещето

...
САЩ и съюзниците им ще формират военни сили на бъдещето
Коментари Харесай

Виктория Нюланд: САЩ и съюзниците им формират военни сили на бъдещето в Украйна

САЩ и съдружниците им ще образуват " военни сили на бъдещето " в Украйна, които да възпират Русия след края на актуалната война, съобщи заместник-държавният секретар на Държавния департамент Виктория Нюланд.

Това включва основаването на " интегрирана система за противовъздушна защита, първокласни гранични сили и дарба за наблюдаване в личните морски води ".

Независимо от това по кое време и по какъв начин ще завърши сегашната руско-украинска война, би трябвало да се дават гаранции, че Русия няма да я стартира още веднъж, съобщи Нюланд.

Да се има вяра на думите на Путин или на този, който застане отпред на Русия след него, няма да е допустимо даже след края на войната, счита тя.

" В никакъв случай не би трябвало да имаме вяра - до момента в който Владимир Путин или някой като него е на власт - че това в действителност е завършило. Дори и да бъде реализиран обективен мир, въпреки всичко ще е нужен дълготраен проект и създаване на украинска войска на бъдещето, която би могла да обезкуражи Путин да замисли каквото и да било повече ", съобщи Виктория Нюланд.

По време на онлайн полемика във фонда " Карнеги " във Вашингтон Нюланд съобщи, че Съединени американски щати преглеждат освен какви оръжия могат да бъдат изпратени на бойното поле в Украйна сега, само че и какво ще бъде належащо за надеждно въздържане на Русия в бъдеще. Запитана от водещия дали в поддръжката си за Украйна Вашингтон се притеснява да не премине " алените линии ", начертани от Кремъл, изключително в случай че Киев реши да върне Крим, който беше завзет от Русия през 2014 година, заместник-ръководителката на американската дипломация съобщи, че Съединени американски щати в никакъв случай не са признавали Крим за съветски и че Украйна има цялата си територия в границите на интернационално приетите си граници.

Според Нюланд след окупацията на Крим Русия е трансформирала полуострова в собствен боен плацдарм, разполагайки там военни уреди, оръжейни хранилища и командни центрове, които заплашват и ще заплашват сигурността на Украйна, до момента в който са там.

Съединени американски щати преглеждат тези военни уреди, които Русия е разположила в Крим, като законни цели и поддържат ударите на украинската войска против тях, съобщи заместник-държавният секретар.

" Това са законни цели. Украйна нанася удари по тях. И ние поддържаме това. Украйна в никакъв случай няма да бъде в сигурност, до момента в който Крим - най-малкото - не бъде демилитаризиран ", съобщи Нюланд.

Нюланд обаче добави, че преди да се подходи към въпроса за Крим, украинската войска към момента би трябвало да си възвърне забележителна територия. " И точно върху това са съсредоточени сега ", заключи тя.

Междувременно съгласно утринната сводка на украинския общоприет щаб съветската атака продължава в Купянското, Лиманското, Бахмутското, Авдеевското и Шахтьорското направление. Отблъснати са офанзиви в редица области.

Руските сили са изстреляли 36 ракети през нощта по цели от сериозната инфраструктура на Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски - Андрий Ермак, съобщи, че ракетите са поразили обекти в северната и западната част на страната, както и в Депропетровска и Кировградска област. Прехванати са били 16 ракети.

В Днепропетровска област една 79-годишна жена е починала при ударите, а осем души са бил ранени. Нанесени са вреди на 50 жилища и на промишлено дружество. В Лвовска област три ракети са поразили сериозен инфраструктурен обект.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР