САЩ и Русия проведоха редовно заседание на консултативната комисия по

...
САЩ и Русия проведоха редовно заседание на консултативната комисия по
Коментари Харесай

Русия и САЩ проведоха заседание за прилагане на СТАРТ-3

Съединени американски щати и Русия организираха постоянно съвещание на консултативната комисия по използването на Договора за ограничение на стратегическите нападателни оръжия, заяви Държавният департамент на Съединени американски щати, представен от БГНЕС.

„ Деветнадесетата сесия на двустранната консултативна комисия, основана в сходство с американско-руския контракт СТАРТ-3, се организира в Женева сред 5-15 октомври 2021 година Делегациите на Съединени американски щати и Русия продължиха полемиката си по на практика въпроси, свързани с осъществяването на съглашението ", се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати.
 Путин подписа закон за удължение на СТАРТ-3 Путин подписа закон за удължение на СТАРТ-3
Руският президент Владимир Путин подписа закон за удължение на Договора сред Руската федерация и Съединените щати за ограничения за по-ната...

Договорът СТАРТ-3 влезе в действие на 5 февруари 2011 година Съгласно неговите условия всяка страна ще понижи своите нуклеарни арсенали, тъй че за седем години и в бъдеще общият брой оръжия да не надвишава 700 междуконтинентални балистични ракети, балистични ракети за подводници и тежки бомбардировачи, както и 1550 бойни глави и 800 разгърнати и неразгърнати ракети-носители.

Посочената цел е реализирана и страните поддържат поддържането на арсеналите си на контрактуваните равнища. В началото на 2021 година, малко откакто администрацията на Джо Байдън пристигна на власт в Съединени американски щати, договорът беше продължен неизменен за още пет години. Предишната администрация на Съединени американски щати забави удължаването на съглашението до последно, което заплаши със срив цялата система за стратегическа непоклатимост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР