САЩ и Румъния признават, че енергийната сигурност е въпрос на

...
САЩ и Румъния признават, че енергийната сигурност е въпрос на
Коментари Харесай

Румъния и САЩ се обявиха против "Северен поток 2" и други руски проекти

САЩ и Румъния признават, че енергийната сигурност е въпрос на национална сигурност. Подчертаваме нашето противоречие със " Северен поток 2 " и други планове, които слагат нашите съдружници и сътрудници според от енергоносителите от Русия. " Освен това се декларира, че Румъния има интерес от нова нуклеарна централа или мощ, за която да работи с американците.

Това се споделя в взаимно изказване на президентите на Съединени американски щати и Румъния Доналд Тръмп и Клаус Йоханис във връзка гостуването на румънския държавен глава в Белия дом.

Той е публикувано на уеб страницата на Белия дом и без да загатва категорично, явно има отношение и към продължаването на " Турски поток " в България и Унгария или нуклеарните централи с съветско присъединяване или финансиране, които към този момент се строят или се възнамерява да бъдат строени в двете страни.

" Румънските запаси от природен газ имат капацитет да усилят просперитета на нашите нации и да засилят европейската енергийна сигурност. Съединени американски щати и Румъния ще обсъдят по какъв начин най-добре да подобрят капиталовия клима в енергетиката на Румъния по метод, от който имат изгода и двете страни. Окуражаваме нашите промишлености да работят тясно в подклепа на румънските цели в мирната нуклеарна енергетика ", се споделя още в текста.

Против " Северен поток 2 ", който се строи само от " Газпром ", към този момент се оповестиха Украйна, Полша и балтийските страни. Дания още не е дала позволение за прекосяване на част от трасето през нейните води в Балтийско море, порад икоето планът надали ще успее да проработи в период в нощта на 31 декември против 1 януари 2020 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР