САЩ и Колумбия демонстрираха единен фронт в борбата с наркотрафика

...
САЩ и Колумбия демонстрираха единен фронт в борбата с наркотрафика
Коментари Харесай

САЩ и Колумбия демонстрираха единен фронт в борбата с наркотрафика


Съединени американски щати и Колумбия демонстрираха обединен фронт в битката с наркотрафика по време на среща на американския държавен секретар Антъни Блинкън с колумбийския президент от левицата Густаво Петро, предадоха международните организации.

Блинкън дойде в Богота през вчерашния ден в границите на обиколка в Латинска Америка. По време на среща с президента Петро Блинкън изрази поддръжка за колумбийските управляващи в битката им с наркотрафикантите. 

На конференция след срещата Петро съобщи, че целите са възбраната на опиатите, преди те да бъдат изнесени от Колумбия и гонене на тези, които правят наркотрафика и които не се намират в колумбийските джунгли, а в Богота, Меделин, Маями и Ню Йорк.

Блинкън сподели, че Петро му е показал съответни хрумвания за битка с наркотрафика. Двете страни ще се стремят да създадат повече за възбраната на превозване на опиати с лодки и ще подобрят шерването на разследващи данни за наркотрафикантите. 

Петро обаче разкритикува съглашението на Колумбия с Вашингтон за екстрадиция на наркотрафиканти. Той предложи наркотрафикантите, които дават отговор на изискванията на държавното управление за отвод от наркотрафика, да не бъдат екстрадирани, с цел да бъдат съдени зад граница. Според Блинкън тази екстрадиция обаче е от изгода за правораздаването и за жертвите на транснационалните закононарушения.

По време на срещата Петро разкритикува и това, че Куба продължава да е в листата на Съединени американски щати на страните спонсори на тероризма и съобщи, че това е неправда. Той изрази страдание, че това решение на президента Доналд Тръмп не е било променено от администрацията на президента Джо Байдън.

След Колумбия Блинкън ще посети Чили и Перу, които всичките имат неотдавна нови водачи от левицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР