САЩ и Китай се надяват да имат по-добра комуникация в

...
САЩ и Китай се надяват да имат по-добра комуникация в
Коментари Харесай

Пекин иска по-рационални отношения с Вашингтон

САЩ и Китай се надяват да имат по-добра връзка в бъдеще. По време на визитата на американския министър на финансите Джанет Йелън в Пекин китайският вицепремиер Хъ Лифън прикани Вашингтон да заеме по-рационални и практични позиции.

 
Жалко е, че заради поредност от непредвидени произшествия като свалянето на балона, китайско-американските връзки претърпяха известни компликации. Искаме американската страна да заеме рационално и практично отношение, да постави взаимни старания с Китай за поддържане на консенсуса, реализиран сред държавните водачи на срещата им в Бали, и да работи по посока стабилизиране и възстановяване на двустранните връзки.
Хъ Лифън – вицепремиер на Китай

Йелън прикани своите домакини да вземат участие в по-тесни полемики и съвещания сред двете страни, защото това ще бъде във съвместен интерес.

 
На фона на комплицираните световни стопански вероятности има належаща потребност двете най-големи стопански системи да поддържат връзка тясно и да обменят отзиви по отношение на реакцията на разнообразни провокации. Тази връзка може да помогне и на двете страни да вземат по-добри решения за подсилване на нашите стопански системи.
Джанет Йелън – министър на финансите на Съединени американски щати

Същевременно Йелън отбрани „ целенасочените дейности “, като американските ограничавания върху достъпа на Китай до усъвършенствани процесорни чипове и други чувствителни технологии, които, по думите й, са нужни за отбрана на националната сигурност на Съединени американски щати. 

Джанет Йелън е последният от няколко висши американски представители, посетили Пекин, с цел да насърчат китайските водачи да съживят връзката сред водачите на двете страни.

Американските ограничавания върху достъпа до основни технологии заплашва да забави или провали напъните на ръководещата Комунистическа партия в Китай да развива телекомуникации, изкуствен интелект и други технологии. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР