САЩ и Китай са на различни позиции по много въпроси,

...
САЩ и Китай са на различни позиции по много въпроси,
Коментари Харесай

Журналист в Пекин: Срещата между Байдън и Си е преломен момент в отношенията между САЩ и Китай

„ Съединени американски щати и Китай са на разнообразни позиции по доста въпроси, само че китайската позиция е, че макар разликите, двете най-големи сили в света би трябвало да си приказват. Срещата беше кулминационна точка на опитите да се възвърне естественият политически разговор сред Китай и Съединени американски щати, който беше пресечен през последната повече от една година. Желание за това демонстрираха и двете страни. “

Това разяснява за Euronews Bulgaria журналистът от Китайската медийна група Тодор Радев.

Според китайските коментатори срещата ще помогне за старт на развой по възобновяване на доверието . От друга страна ще показва, че стабилността на връзките със Съединени американски щати имат основно значение за целия Азиатско-Тихоокеански район и за света.
Различията остават, само че двете страни излязоха с общи начинания, което приказва за стопляне на позициите.
Тодор Радев, публицист от Китайската медийна група

Радев уточни, че измежду значимите резултати от срещата е единодушието за обновяване на връзката сред армиите на двете страни, която бе прекъсната едностранно от Китай след визитата в Тайван на някогашния ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси.

Вашингтон и Пекин се договориха още да основат и работна група против наркотрафика.

„ Тук Съединени американски щати се пробват да ангажират китайската страна с ограничения за износа на химикали за производството на фентанил , с чиято приложимост в Щатите имат съществени проблеми и въпросът не може да бъде решен дейно без съдействието на Пекин “, изясни журналистът.„ В Китай се отразява извънредно обширно срещата сред Си Дзинпин и Джо Байдън “, означи той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР