САЩ и Индия са естествени съюзници, които могат да покажат

...
САЩ и Индия са естествени съюзници, които могат да покажат
Коментари Харесай

Вашингтон определи Индия като естествен съюзник

САЩ и Индия са естествени съдружници, които могат да покажат на останалия свят какво могат да обезпечат демокрациите на своите жители, макар неустойчивостта и войната. Това заяви Джанет Йелън, министър на финансите на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс.

Йелън, в тирада, в която посочи напъните на администрацията на Байдън за задълбочаване на икономическите връзки с Индия, съобщи, че както световната стопанска система, по този начин и демократичната концепция се намират в точки на изкривяване.

Тя сподели това в изследователския център на " Майкрософт " в покрайнините на Делхи в миг, когато контролът върху Конгреса на Съединени американски щати към момента не е решен след междинните избори, показва Ройтерс.

Съединени американски щати и Индия са " естествени съдружници ", по думите на някогашния индийски министър-председател, уточни Йелън, като добави, че и двете страни са водили сходни борби за самостоятелност, с цел да реализиран " независимост и достолепие. "

,,Хората по света ни гледат и питат: може ли демокрациите да посрещнат икономическите потребности на своите жители? Могат ли те да се изправят против тези, които ги тормозят,  и да си сътрудничат по най-трудно решимите световни проблеми?'', разяснява тя.

Като двете най-големи демокрации, Индия и Съединени американски щати могат да отговорят на  скептиците, като подхващат дейности през идната година и по-късно, които биха могли да " показват способността на нашите демокрации да реализират резултати за нашите хора. Убедена съм, че ние ще успеем. "  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР