САЩ и Германия стартираха нова инициатива в четвъртък, за да

...
САЩ и Германия стартираха нова инициатива в четвъртък, за да
Коментари Харесай

САЩ и Германия започват световна борба срещу антисемитизма и отричането на Холокоста

Съединени американски щати и Германия стартираха нова самодейност в четвъртък, за да спрат тревожното повишаване на антисемитизма и отричането на Холокоста по целия свят , оповестява АП.

Двете държавни управления оповестиха началото на американско-германския разговор за Холокоста , който се стреми да обърне наклонността, която се наложи по време на пандемията на ковид на фона на повишаването на политическия популизъм в Европа и Съединени американски щати .

Диалогът основава метод за създаване на просветителни принадлежности и принадлежности за продан на информация, които да учат младежите и други за закононарушенията на нацистите и техните сътрудници.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън , немският външен министър Хайко Маас и няколко оживели от Холокоста участваха на откриването на Мемориал на убитите евреи в Европа в Берлин.

Всички цитират връзка сред отричането на Холокоста, ревизионизма и незнанието за възходящия антисемитизъм , както и към по-широката дискриминация против малцинствата.

" Отричането на Холокоста и други форми на антисемитизъм постоянно вървят ръка за ръка с хомофобия, ксенофобия, расизъм, друга ненавист ", сподели Блинкън, който е доведен наследник на оживял от Холокоста.

Около това се събират " тези, които се стремят да съборят нашите демокрации , което сме виждали и в двете ни страни и постоянно е предвестител на принуждение. "

Маас повтори мненията на Блинкън, наблягайки значимостта на Германия - " страната на причинителите ", сподели той, като пое водеща роля в плана.

" През последните години видяхме, че в нашето общество се появяват антисемитизъм и расизъм ", сподели Маас.

" Помислете единствено за значката " Жълта звезда ", която се вижда при демонстрации против ограниченията за Коронавирус , за потока от антисемитски теории на конспирацията в интернет , за нападенията над синагогите и против евреите, живеещи в нашите страни, за бунтовниците пред Бундестага или щурма на тълпата в столицата на Съединени американски щати . "

С напредването на възрастта им, което доста понижи броя на оживелите от Холокоста и избледняват спомените от първа ръка за жестокостите , Блинкън и Маас обявиха, че новият разговор ще сътвори новаторски способи за образование на по-младите генерации за Холокоста и аргументите, довели до всеобщо заличаване на евреи и други в нацистка Германия и на други места.

" Шоа (Холокоста) не беше внезапно рухване, а последователно втурване в тъмнината ", разяснява Блинкън .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР