САЩ и Германия се присъединиха към редица други държави по

...
САЩ и Германия се присъединиха към редица други държави по
Коментари Харесай

Светът предпразнично затяга Covid мерките заради варианта Омикрон

Съединени американски щати и Германия се причислиха към редица други страни по света, които възнамеряват по-строги ограничения против ковид поради новия вид Омикрон. Опасенията, че вариантът може да задуши плахото икономическо възобновяване, повлияха мощно отрицателно на финансовите пазари , написа Ройтерс.

Все още към Омикрон има доста незнайни. Той беше засечен за първи път на 8 ноември в Южна Африка и се популяризира в десетки страни. Междувременно в някои елементи на Европа се следи внезапно нарастване на инфекциите с по-известния вид Делта с настъпването на зимата.

В четвъртък обаче Южна Африка съобщи, че записва растеж на повторните боледувания от COVID-19 при пациенти, инфектирани с Омикрон. " Преболедуването предпазваше от Делта, само че в този момент при Омикрон това наподобява не е по този начин ", съобщи професор Анне декор Готберг по време на онлайн брифинг, проведен от Световната здравна организация (СЗО).

Новият вид може да се трансформира в преобладаващ във Франция до края на януари, съобщи основният теоретичен консултант на страната Жан-Франсоа Делфраси в четвъртък,

В Германия напускащият поста си канцлер Ангела Меркел и нейният правоприемник Олаф Шолц ще обсъдят с районните водачи ограничението на достъпа на неимунизираните до всички обекти, с изключение на до най-необходимите като магазини за хранителни артикули и аптеки. В устрема си да избегнат локдаун, който да провали нежното възобновяване на най-голямата стопанска система в Европа, те евентуално ще запазят бизнеса отворен за съвсем 69% от популацията, което е изцяло имунизирано, както и за преболедувалите.
 GSK: Лечението ни с антитела работи против Омикрон
GSK: Лечението ни с антитела работи против Омикрон

Това са посочили лабораторни проби и опити върху животни

По-късно в четвъртък в Съединени американски щати ще бъдат показани спомагателни ограничения за битка с COVID-19 през тази зима, а източници на Ройтерс обявиха, че една от тях ще бъде удължение на периода за носене на маски от пасажерите доникъде на март.

До началото на идната седмица Съединените щати ще изискат от идващите интернационалните пасажери да бъдат изследвани за COVID-19 в границите на един ден след заминаването, без значение от имунизационния статус. Освен това ще изискат от частните здравноосигурителни компании да възвръщат на клиентите си разноските за проби за COVID-19 в домашни условия, от което ще се възползват към 150 милиона американци, които имат частна здравна застраховка.

В Щатите също
 Европейска комисия прикани за ежедневен обзор на ограниченията и всеобщи бустери поради Омикрон
Европейска комисия прикани за ежедневен обзор на ограниченията и всеобщи бустери поради Омикрон

Pfizer/BionTech и Moderna ще доставят още 360 милиона дози до края на март

Цените на европейските акции се намалиха в четвъртък, следвайки спада на американските през нощта , дължащ се на опасенията към Омикрон и опцията за по-ранно от предстоящото повишение на лихвените проценти.

По данни на СЗО към 28 ноември към 56 страни са приложили спомагателни ограничения за предотвратяване от новия вид на болестта.

В четвъртък организацията заяви, че изпраща незабавен екип в южноафриканската провинция Гаутенг, която е епицентърът на Омикрон, с цел да помогне с наблюдението и следенето на контактите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР