САЩ и Германия разглеждат НАТО като ключов елемент за гарантиране

...
САЩ и Германия разглеждат НАТО като ключов елемент за гарантиране
Коментари Харесай

Берлин и Вашингтон укрепват общата отбрана

САЩ и Германия преглеждат НАТО като основен детайл за гарантиране на европейската сигурност и акцентират своята ангажираност с правилото на взаимната защита. Това се споделя в взаимната декларация на американския президент Джо Байдън и немския канцлер Ангела Меркел, подписана във Вашингтон в четвъртък. 

" Повече от три десетилетия след обединяването на Германия ние ще продължим да работим неуморно, с цел да подсигуряваме, че Европа е единна, свободна и мирна. НАТО ще остане крайъгълният камък на тези старания, а нашият ангажимент към  колективната защита е непреклонен " се споделя в декларацията.

Документът също по този начин акцентира, че двете страни „ поддържат универсалните полезности, залегнали в основата на Устава на Организация на обединените нации, и са обединени в уговорката си да предизвикват правата на индивида на всички места “. „ Трябва да демонстрираме, че демокрацията носи резултати както за нашите жители вкъщи, по този начин и по света “, се споделя в декларацията.

" Светът, в това число морските пространства, не може да бъде разграничен на сфери на въздействие посредством анексиране на територии или потребление на енергийни потоци ", се споделя още  в документа.

Като страни, чиито стопански системи зависят от безплатния пренос на артикули по света, ние удостоверяваме сериозното значение на свободата на корабоплаването и въздухоплаването, както и на  свободното потребление на морето, в сходство с интернационалното право. Този резултат не може да бъде реализиран в свят, разграничен на сфери на въздействие и ние ще се противопоставим на опитите за налагане на въздействие посредством териториално анексиране, определяне на надзор върху цифровата инфраструктура, репресии или потребление на енергийните потоци като оръжие ", четем в декларацията.

Там  се отбелязва още, че " всички страни би трябвало да могат свободно да дефинират своето бъдеще, без никакво външно въздействие, насила или владичество от външни сили “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР