САЩ и Германия е важно да продължат съвместната работа по

...
САЩ и Германия е важно да продължат съвместната работа по
Коментари Харесай

Байдън: Не бива да се позволи Русия да манипулира притока на газ с политически цели

Съединени американски щати и Германия е значимо да продължат взаимната работа по реализирането на съглашението за поддръжка на Украйна и отбрана на европейската енергийна сигурност, съобщи американският президент Джо Байдън, който разиска в събота с немския канцлер Ангела Меркел и вицеканцлера Олаф Шолц опитите на Русия да манипулира по политически аргументи доставките на природен газ, заяви Белият дом.

Байдън, който е в Рим за срещата на върха на Г-20, акцентира, че е значимо да се попречи на Русия " да манипулира притока на природен газ с нездравословни политически цели ", се споделя в известието.

Споразумението планува въвеждане на наказания против Русия при положение, че газопроводът " Северен поток - 2 " се употребява като " геополитическо оръжие ".

В известието се показва, че е разисквана и тематиката за ситуацията в Афганистан, в това число продължаващите взаимни дейности по оказване на филантропична помощ на жителите на страната.

По-рано същия ден операторът на тръбопроводите в Германия разгласи, че подаването на съветски газ в елементи от преминаващия през Полша газопровод " Ямал-Европа " се е забавило и на практика до нула и по-късно изцяло е спряно. От " Газпром " обявиха, че условията на европейските консуматори са били задоволени.

Русия праща газ за Западна Европа по няколко разнообразни маршрута, един от които е " Ямал-Европа " с потенциал 33 милиарда куб. метра годишно.

В хода на възобновяване на международната стопанска система след Covid-кризата, цените на природния газ в Европа се покачиха, до момента в който газохранилищата в редица страни от Европейски Съюз не бяха задоволително запълнени през топлите месеци на годината. В края на септември Международната енергийна организация прикани Москва да усили размерите на изнасяния газ в Европа, с цел да помогне на пазара да се приготви за отоплителния сезон.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР