САЩ и Европейският съюз(ЕС) обсъждат условията на митата върху вноса

...
САЩ и Европейският съюз(ЕС) обсъждат условията на митата върху вноса
Коментари Харесай

САЩ и ЕС преговарят за нови мита върху стоманата

САЩ и Европейският съюз(ЕС) разискват изискванията на митата върху вноса на стомана, заяви Bloomberg, като се базира на свои източници. Според тях новите мита целят на първо място да лимитират " несъразмерното " и незадоволително екологично произвеждане на стомана в Китай. Източниците означават, че страните към момента не са се споразумели за размера на митата, страните, които те ще обиден, и някои други детайлности. Очаква се обаче изискванията да бъдат контрактувани до 31 октомври.

Обсъжданията са част от постигнатото през 2021 година съглашение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз по отношение на митата върху стоманата и алуминия. През 2018 година администрацията на тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп наложи мита в размер на 25% върху вноса на стомана от редица страни, в това число от Европейски Съюз.

През 2021 година Съединени американски щати позволиха безмитен импорт на артикули от Европейски Съюз в лимитирани количества, стига те да са създадени в общността. Целта беше да спре практиката за импорт на китайска стомана през Европейски Съюз в Съединени американски щати. Това решение обаче беше краткотрайно и двете страни се споразумяха да изработят непрекъснато съглашение до октомври 2023 г.  През октомври евентуално ще бъдат признати единствено спомагателни краткотрайни ограничения, до момента в който създаването на непрекъснато решение ще продължи, прибавя Bloomberg.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР