САЩ и Европа се месят във вътрешните работи на Р

...
САЩ и Европа се месят във вътрешните работи на Р
Коментари Харесай

Лавров: САЩ и Европа се месят в работите на Македония, агитирайки за новото име

Съединени американски щати и Европа се месят във вътрешните работи на Р Македония, агитирайки за преименуването на страната на идния референдум, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция в Баня Лука след диалози с президента на босненската Република Сръбска Милорад Додик, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
 Русия се пробва да спре Македония в пътя ѝ към НАТО и Европейски Съюз  Меркел на първа публична аудиенция в Македония
" Вижте какво количество западни гости пристигнаха в Македония безусловно този месец. Това бяха ръководители на доста европейски страни, представители на управлението на Съединени американски щати. И всички те не се стесняват на обществени изказвания в Скопие да пропагандират за гласоподаване на референдума в интерес на Преспанския контракт /за новото име на Република Македония/. Ако това не е интервенция, не знам какво можем да назовем интервенция ", сподели Лавров.

" Приканвам ви да погледнете в медиите, в обществените мрежи, в интернет какво споделя Русия по този мотив. Не споделяме нищо, което да може да се изтълкува като пропаганда за едно или друго гласоподаване ", акцентира министърът.

Референдумът за новото име на Македония - Северна Македония, ще се състои на 30 септември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР