САЩ и Европа се борят да произвеждат достатъчно дизелово гориво

...
САЩ и Европа се борят да произвеждат достатъчно дизелово гориво
Коментари Харесай

Ако имате кола на дизел, плащате повече

САЩ и Европа се борят да създават задоволително дизелово гориво и да отопляват домовете, обстановка, която наподобява ще стане още по-изострена с наближаването на зимата.

Цените на дизел на дребно са най-високи спрямо бензина от повече от десетилетие, защото в елементи от Европа и Съединени американски щати липсват доставки.

Дизеловият пазар в Европа сподели признаци на стрес, откогато нахлуването в Украйна сложи в заплаха най-големия източник на външни доставки на континента. От февруари 27-членният Европейски Съюз ще забрани доставките на гориво по море от Русия. В Съединени американски щати запасите от дестилати - категорията, която включва дизелово гориво и мазут - са най-малките сезонно най-малко от 1993 година

Цената на горивото евентуално ще продължи да пораства по отношение на бензина до края на годината, съгласно Wood Mackenzie Ltd.

След това наградата ще " остане необятна до второто тримесечие на 2023 година, когато бензинът се ускори за летния сезон на шофиране и дестилатите се балансират още веднъж след възбраната на Европейски Съюз “, сподели Алън Гелдър, вицепрезидент за пречистване, химикали и петролни пазари в WoodMac, по имейл.

Вълна от стачки в рафинериите във Франция, съчетана с други непланирани спирания в Европа и Съединени американски щати, изостри рецесията в предлагането през последните седмици. Дизелът за пътни транспортни средства е доста сходен артикул на отоплителното гориво, търсенето на което нормално нараства през зимата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР