САЩ и Европа имат едни и същи приоритети - да

...
САЩ и Европа имат едни и същи приоритети - да
Коментари Харесай

Джефри Пайът: САЩ и Европа имат едни и същи приоритети

САЩ и Европа имат едни и същи цели - да диверсифицираме енергийните доставки, с цел да не може един снабдител да употребява енергийните си запаси като оръжие, желаеме устойчиви енергийни доставки, желаеме да понижим въглеродните излъчвания и желаеме да насърчим транспарантни процедури на енергийния пазар. Европа и Съединени американски щати имат едни и същи цели.

Това съобщи Джефри Пайът, помощник-държавен секретар на Съединени американски щати по енергийните въпроси, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Пайът уточни, че Съединени американски щати се е трансформирал и ще продължи да бъде най-големият експортьор на LNG. “Изнесли сме 2 пъти повече LNG газ за Европа през 2022г. по отношение на 2021г. и като американец съм доста горделив от това ”, означи той.

Помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по енергийните въпроси акцентира, че едно от следствията на войната на Русия в Украйна е увеличението на световната ангажираност за енергиен преход.

“В дълготраен проект всички би трябвало да ускорим енергийния си преход. България към този момент купува газ от Азербайджан и има проекти да контракти LNG от Гърция и това е добър образец за останалите страни в Европа ”, сподели той и добави, че енергийният преход ще бъде по-труден за някой страни по отношение на за други, само че посочи че този преход отваря нови вероятности и работни места. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР